Ove stvari treba da znate pre kupovine dušeka jer to utiče na zdravlje kičme

by | 07.04.2024
Ove stvari treba da znate pre kupovine dušeka jer to utiče na zdravlje kičme

Ukoliko planirate da se ponovite, važno je da se dobro informišete pre kupovine dušeka. Otkrijte šta savetuju stručnjaci i kako da izaberete najbolju opciju za sebe.

 

Svaka osoba je jedinstvena, zar ne? Na sličan način, vaše preferencije se mogu razlikovati. Sama kupovina dušeka možda neće pružiti neophodnu udobnost i podršku za vašu kičmu.

Važne stvari za izbor dušeka

Pre nego što donesete odluku, morate da odredite svoje preferencije u pogledu nivoa podrške, čvrstoće i udobnosti koji pomenuti dušek treba da nudi. Da biste lakše izabrali savršen dušek, razmotrite sledeće predloge:

Proverite čvrstinu dušeka

Previše mekan dušek može biti izvor vaših problema sa leđima. Međutim, tvrdi dušek takođe može dovesti do problema. Stoga, uvek vodite računa da dušek koji kupujete ima tvrdoću do srednje tvrdoće.

Ovo je savršen dušek za one koji već imaju problema sa leđima. Ovi dušeci pomažu u održavanju ravnomerne raspodele težine po dušeku i pružaju dovoljnu podršku za kičmu.

Podrška za leđa​

Uopšteno govoreći, dušeci su napravljeni da podrže vaše telo dok spavate. Uverite se da dušek koji kupite podržava prirodne obline vašeg tela ako patite od bolova u leđima.

Možete pokušati da kupite dušeke od unutrašnje opruge i srednje čvrste memorijske pene. Tokom dugih večeri, ovi dušeci će vam pomoći u smanjenju bilo kakve neprijatnosti dok spavate.

​Proverite udobnost​

Izaberite dušek srednje čvrstine koji odgovara vašim potrebama i testirajte ga tako što ćete ležati na njemu. Proverite idealnu ravnotežu između udobnosti i krutosti. Dušek koji pruža „savršen spoj“ podrške i udobnosti je ono što je potrebno za ublažavanje bolova u leđima. Ovo će podržati vašu težinu u leđima onako kako je potrebno bez žrtvovanja udobnosti.

Uzmite u obzir svoje godine

Pri izboru dušeka treba uzeti u obzir naše godine. Stariji ljudi preferiraju dušeke sa čvršćom strukturom jer nude veću podršku. Olakšava naprezanje zglobova i pruža podršku kičmi dok spavate.

Štaviše, kičma se prirodno savijaju prema unutra sa godinama. Ovo zahteva povećanu krutost za podršku leđa. Pored toga, odabirom pravilnog sastava dušeka uvek ćete biti na putu dobrog zdravlja leđa.

​​Proverite svoj položaj spavanja

Morate da izaberete pravu vrstu dušeka za bol u leđima na osnovu toga kako vi i vaš partner spavate. Razni dušeci pružaju niz položaja za spavanje. Recite profesionalcima prodavnice o svom željenom položaju spavanja kada razgovarate sa njima. Stoga će vas posavetovati o najboljoj vrsti dušeka za vas. Takođe, pre kupovine dušeka za probleme sa leđima, posetite lekara.

Liudmila Chernetska / gettyimages.com