SAVET NUTRICIONISTE: AKO SE UJUTRU PROBUDITE NADUTI…

by | 10.07.2021

Keri Glesman tvrdi kako je ujutru, kada se probudite naduti, najbolje da pojedete obrok pun proteina

Verovatno ste se nekada našli u situaciji da se probudite, a stomak vam je nadut i jednostavno ne možete da se rešite te neprijatnosti… I verovatno ste u tom trenutku želeli sve samo ne da jedete, jer vam se činilo da bi vam bilo koja hrana u tom trenutku samo smetala.

Ali, zapravo, doručak je najbolje kako sebi možete pomoći u tom trenutku. No, nije svaka hrana idealna da reši jutarnju nadutost.

Jedna nutricionstkinja odlučila je da otkrije koje su namirnice idealne za doručak i posle kojih ćete se sasvim sigurno rešiti neprijatne nadutosti.

Keri Glesman tvrdi kako je ujutru, kada se probudite naduti, najbolje da pojedete obrok pun proteina, kao što su, na primer, tvrdo kuvana jaja. Takođe, preporučuje da popijete i šoljicu zelenog čaja koji ubrzava metabolizam a deluje kao savršen antioksidans.

Šoljica nemasnog grčkog jogurta sa malo bobičastog voća fina je kombinacija za međuobrok, ali i odličan izvor probiotika koji štiti zdravlje probavnog trakta.

Čaj od nane oslobađa nadutosti i uklanja neprijatne gasove iz vašeg probavnog trakta. Neka ispijanje ovog čaja postane deo vaše svakodnevne rutine i u vrlo kratkom roku rešićete se ovog neprijatnog osećaja. Peršun pomaže u regulaciji probave i umiruje grčeve i gasove. Možete ispijati čaj od svežeg ili sušenog peršuna ili ga jednostavno koristiti kao začin u ishrani.