BILJNA POMOĆ KOD HPV-a

by | 13.07.2021

Prema istraživanjima, smatra se da je 75% muškaraca i žena u nekom trenutku života bilo inficirano seksualno prenosivim virusima, zbog kojih nastaju bradaviceVećina zaraženih ne zna da u sebi nosi humani papiloma virus, a mnogo pitanja se postavlja kada uočite da se na vašem telu i unutar njega događaju neuobičajene pojave. Kako sebi da pomognete?

Sadržaj članka

1. Ulje čajnog drveta
Jedan je od najmoćnijih prirodnih antiseptika na svetu. Neki ljudi mogu biti alergični na ulje čajnog drveta pa testirajte malu količinu na ruci pre nego što počnete sa tretmanom.
Ako nema reakcije nakon 24 časa, bezbedno je za korišćenje. Ulje čajnog drveta je namenjeno samo za spoljnu upotrebu.
Ako nakon nanošenja na bradavicu osetite pečenje ili svrab, to znači da ulje deluje.
Nanesite ulje čajnog drveta dva ili tri puta dnevno na kožu. Tretman treba da traje najduže dve nedelje.
Napravite pauzu od petnaest dana pre nego što ponovo počnete da primenjujete ovaj prirodan lek za HPV virus.

2. Aloa vera
Gel koji se nalazi unutar mesnatih listova ove biljke vekovima se koristi za tretiranje kožnih bolesti nastalih dejstvom bakterija i virusa.
Među njima su opekotine, ekcemi, osipi, ali i bradavice izazvane prisustvom humanog papiloma virusa u telu. Sprečava i njihovo ponovno javljanje. Čisti međućelijski prostor od toksina. Ubrzava lečenje kritičnog dela na koži.
Izvucite proziran gel iz sredine opranog lista aloje, tako što ćete ga preseći na pola i nožem oguliti sadržaj. Gel stavite u blender zajedno sa pola šoljice vode. Dobro sjedinite i sipajte u sok jednu kašičicu sirovog meda. Popiti pola šoljice ili šoljicu svaki dan.

3. Ricinusovo ulje
Ima antivirusna i antiinflamatorna svojstva. Pojačava cirkulaciju i leči promene na koži nastale razvojem bakterijskih i virusnih infekcija, kao i gljivice.
Kisele komponenete ricinusovog ulja napadaju bradavice i deluju unutar njih poput salicilne kiseline.
Ubrzavaju reakciju imuniteta, pa samim tim i lečenje bradavica.
Ricinusovo ulje može izazvati jaku iritaciju, pa pre terapije uradite test na koži kao sa uljem čajnog drveta.
Pomešajte ricinusovo ulje sa sodom bikarbonom i napravite pastu. Nanesite je na bradavice. Prekrijte pamučnom krpom i ostavite da deluje neko vreme pre ispiranja.
Ponavljati postupak svakodnevno narednih nedelju dana.

4. Ehinacea
Zasluženo spada u grupu najpopularnijih biljaka za lečenje HPV virusa. Namenjena je za lečenje infekcija koje se zaleče antibioticima, ali se veoma brzo vrate. Ova biljka u sebi ima polisaharide i firosterole koji podstiču bela krvna zrnca da eliminišu humani papiloma virus.
Ojačava imunološki sistem i sprečava ponovno javljanje bradavica. Njeno dejstvo je pojačano uz dodatak vitamina C ili propolisa.
Sipajte jednu šolju ključale vode preko četvrtine šolje svežeg korena biljke ili dve kašičice osušene ehinacee. Dodajte malo meda i parče korena đumbira.
Poklopite čaj i ostavite da stoji pet minuta. Procedite i popijte ga toplog, jer ćete samo tako iz njega izvući najviše koristi.
Pijte jednu šolju dnevno nakon obroka, tokom pet dana, a zatim napravite pauzu dva dana pre nastavka tretmana.

4. Grožđe
Ekstrat semena grožđa pokazao se dobro kod jačanja imunološkog sistema zbog moćnih antioksidanata i velike količine vitamina C i E.
Komponente iz semenki pronalaze i neutralizuju slobodne radikale, poput HPV virusa. Istovremeno, daju elastičnost koži i hrane je.
Eliminacijom oksidantinog stresa, smanjuje se prisustvo bora i ožiljaka.
Održava se rast novih, zdravih ćelija, pa ćete tako izgledati mlađe.
Stavite ekstrakt direktno na bradavice, a ako su male, nanesite ga pomoću čačkalice ili štapića za uši.
Zaštitite zaraženu zonu trakom ili zavojem. Ponavljajte postupak dva puta dnevno naredne dve nedelje. HPV bradavice će pobeleti i otpasti sa površine kože.