REŠITE SE DEPRESIJE I VISOKOG KRVNOG PRITISKA

by | 27.12.2021

Samo dva sastojka dovoljna su da bolje spavate

Radi se o mešavini meda i ružičaste himalajske soli koja se pre spavanja stavi pod jezik. Ova so je posebna, ona pomaže telu da se alkalizuje i tako uspešnije bori protiv bolesti. Pomaže i u regulaciji serotonina, što je vrlo važno u borbi protiv depresije.

Serotonin je neurotransmi­ter­ska hemikalija koja reguli­0še mišićne kontrakcije, reguliše telesnu temperaturu, apetit i bol, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim pritiskom i disanjem.

Kada je ravnoteža serotonina u telu poremećena, javlja se depresija i ostali poremećaji u ponašanju, kao i poremećaj spavanja.

Melatonin je hormon spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči uveče i tokom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo.

Osim toga, melatonin štiti naše telo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer podmlađuje ćelije i smanjuje mogućnost razvoja bolesti koje se javljaju u starosti. Inače, kako starimo, naše telo sve manje luči melatonin i to je razlog zašto deca spavaju više, a stariji ljudi manje.

Pomešajte pet kašičica meda sa kašičicom soli i smesu stavite u teglicu. Svako veče pre spavanja stavite malo pod jezik.