POSVETLITE KOSU PRIRODNIM PUTEM

by | 20.09.2023

Nemojte samo piti limunov sok, naučite kako može da vam pomogne da posvetlite kosu

POSVETLITE KOSU PRIRODNIM PUTEM  

Limunov sok može da se koristi za izbeljivanje. Možete da ga koristite ako želite da posvetlite kosu na prirodan način. Trik je u tome da budete sigurni da pravilno koristite ovaj tretam.

Posvetlite kosu limunovim sokom

Da biste razumeli kako limunov sok može posvetli kosu, prvo morate znati kako to funkcioniše. Limunov sok oksidira melanin kose i posvetljava prirodnu boju kose. Limunska kiselina je prirodno sredstvo za izbeljivanje sa oksidacionim svojstvima. Lako se upija u kosu i zahvaljujući dejstvu UV zraka sunčeve svetlosti posvetljuje kosu.

Možete limunov sok da posvijetlite tamnu kosu?

Ne. Limunov sok uglavnom deluje za brinete i plavu kosu. Kako je limunska kiselina blago sredstvo za izbeljivanje, upotreba na tamnoj kosi neće napraviti nikakvu primetnu razliku. Međutim, može da dovede do pojave blago crveno-narandžastih nijansi.

Kako da posvetlite kosu

Ako imate plavu kosu i tražite suptilne pramenove, pažljivo pratite uputstva da biste postigli najbolje rezultate. Ovo je jednostavan i lak proces koji najbolje funkcioniše na neopranoj kosi.

Sastojci:

  • 1 šolja limunovog soka
  • Regenerator
  • Mlaka voda
  • Boca s raspršivačem

Priprema: Sipajte limunov soku u bocu sa raspršivačem limunovim sokom. Dopunite ga balzamom u odnosu 2:1. Takođe možete koristiti vodu umesto regeneratora, ali to može da isuši kosu. Dobro protresite bocu da se sastojci pomešaju. Dodajte malo čaja od kamilice ili meda za svetlije akcente.

Kako se koristi

Poprskajte mešavinu po celoj kosi za ujednačeno farbanje. Takođe možete dodatno naprskati na pojedine pramenove kose. Izložite kosu direktnoj sunčevoj svetlosti najmanje nekoliko sati. Operite kosu temeljno mlakom vodom i nastavite sa rutinom dubokog kondicioniranja. Pustite da se vaša kosa osuši prirodno kako biste otkrili suptilne, prekrasne pramenove.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

 

Foto: Anetlanda / gettyimages.com