PILING ZA SUVU KOŽU: 5 JEDNOSTAVNIH RECEPATA

by | 03.10.2023

Saznajte kako da po principu „uradi sam“ napravite prirodne pilinge za suvu i osetljivu kožu

PILING ZA SUVU KOŽU: 5 JEDNOSTAVNIH RECEPATA

Napravite svoj piling za suvu kožu, jer ne samo što ćete uštedeti nego ćete biti sigurni i u sastoke

Zašto je neophodan piling

Na tržištu postoji veliki izbor tretmana za negu kože i kozmetičkih tretmana za suvu kožu, ali ništa nije bolje od upotrebe domaćih pilinga za suvu kožu. Mnoge žene više vole da koriste domaće proizvode jer ne sadrže nikakve hemikalije ili konzervanse.

Piling za lice je suštinski deo rutine lepote. Nežno čisti i uklanja mrtve ćelije s lica vraćajući mu elastičnost i mladelački izgled. Ovi domaći pilinzi ne samo da čiste već i neguju kožu.

Recepti za domaći piling za suvu kožu

1. Piling s talogom kafe

Talog od kafe je dobar za revitalizaciju svih tipova kože. Deluje veoma efikasno za suvu kožu. Sameljite kafu, a možete koristiti i talog od ostatke od jutarnje kafe. Jednu kašiku kafe pomešajte s jednom kašikom vode. Nanesite ovu mešavinu na lice i nežno trljajte je kružnim pokretima oko četiri do šest minuta. Isperite i osušite lice.

Ovaj piling će prirodno eksfolirati kožu uklanjanjem mrtvih ćelije, ostavljajući čistu i osveženu kožu. Za hidrataciju, možete dodati u piling i jednu kašiku kokosovog ulja.

2. Krema za čišćenje lica i šećer

Isprskajte lice s malo mlake vode. Nežno utapkajte peškirom višak vode, koža i dalje treba da je vlažna. Uzmite jednu kašiku kreme za čišćenje i dodajte dve kašike fino mlevenog šećera. Dobro promešati da se dobije peskasta pasta. Nanesite je na lice i nežno masirajte kružnim pokretima. Izbegavajte nanošenje na oči. Sada navlažite meku krpu mlakom vodom i skinite poling s lica. Na kraju poprskajte lice hladnom vodom. Nežno utapkajte višek vide mekim peškirom. Ali ako želite nežniju verziju, možete da korstite ovas umesto šećera.

3. Piling od zelenog čaja i meda

Zeleni čaj deluje kao sredstvo protiv starenja kože. Takođe može pomoći u ublažavanju ožiljaka. Skuvajte šolju zelenog čaja. Sipajte jednu kašiku čaja u posudu i ostavite nekoliko minuta da se ohladi. Dodajte jednu kašiku šećera i dobro promešajte. Stavite u čaj kašiku meda, promešajte i nanesite smesu nalice. Nežnim kružnim pokretima umasirajte na lice naročito se fokusirajući na suve zone. Nažno uklonite piling mokrom krpom. Isperite lice hladnom vodom.

4. Piling od kokosovog ulja i limuna

Kokosovo ulje je dobar tonik za kožu, dok limun omekšava i čisti. Uzmite ½ šolje kokosovog ulja. Dodajte dve kašike šećera i dobro promešajte. Na kraju dodajte jednu kašiku soka od limuna i dobro promešajte. Umasirajte piling na lice kružnim pkretima, a isperite hladnom vodom.

5. Piling od bademovog brašna

Sameljite sirove bademe dok ne dobijete brašno. Sada u šolju bademovog brašna dodajte ½ šolje bademovog ili maslinovog ulja. Dodajte nekoliko kapi esencijalnih ulja (limun, lavanda, ruža). Nežnim, kružnim pokretima umasirajte piling na lice – pazite samo da vam ne uđe u oči. Isperite ga hladnom vodom i višak vode nežno utapkajte peškirom.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

Foto: triocean / gettyimages.com