PET RAZLOGA ZA MALINE

by | 15.08.2022

Detoksikacija, imunitet, lepa koža, mršavljenje…

 

Maline su možda druga najpopularnija letnja bobica posle jagoda. 

Maline su veoma korisne za zdravlje žena, tako da možete bezbedno da uključite ove ukusne bobice u svoju svakodnevnu ishranu – dodajte ih u kolače ili smutije, pravite pite i džemove sa njima, a takođe ih jedite sirove, jer su tako najzdravije.

Odlične su za detoksikaciju organizma

Ukusna bobica se odlikuje sposobnošću da vezuje teške metale i promoviše njihovo uklanjanje iz tela. A ako planirate detoksikaciju, čaj od grančica i listova maline pomoći će u uklanjanju nakupljenih toksina i učiniti proces detoksikacije uspešnijim.

 Jačaju imunitet

Malina je moćan prirodni imunomodulator koji aktivira unutrašnje zaštitne rezerve, pomaže da se odupremo prehladama i ubrzava oporavak.

Lek za lepu kožu

Malina je rekorder po količini organskih kiselina i antioksidanata. Ove supstance su obavezne u ishrani svih koji se bore za lepotu kože. Maline pomažu u čišćenju kože, otklanjanju osipa, upala i akni i zapravo mogu odložiti starenje ćelija.

Idealan izbor ako držite dijetu

Malina je dijetetska bobica, pa se preporučuje i onima koji žele da smršaju. 100 grama letnjih bobica sadrži samo 50 kcal.

Bogate su vitaminima

Pored ogromnog sadržaja vitamina C, malina se može pohvaliti i listom vitamina A, E, PP, B6, B2, B1, folne kiseline, gvožđa, bakra, kalijuma, magnezijuma, kobalta, kalcijuma, cinka.