Oslobodite se masnih naslaga ispod pazuha na prirodan način 

by | 24.05.2024
Oslobodite se masnih naslaga ispod pazuha na prirodan način 

Saznajte zašto nastaju masne naslage ispod pazuha i na koje načine možete da ih eliminišete. Podelićemo vam savete za strategije ishrana i vežbe koje će vam pomoći da rešite problem. 

Salo ispod pazuha muči mnoge osobe. To ne utiče samo na njih fizički, već i emocionalno. Za neke, malo meki jastučića oko pazuha nije velika stvar. Za druge, to utiče na samopoštovanje i udobnost u određenim odevnim predmetima. Ovaj članak će vam reći kako da na prirodan način uklonite ovo salo.

Oslobodite se masnih naslaga ispod pazuha

Poznavanje uzroka može vam pomoći da donesete prave izbore u upravljanju njima. Ovo su neki od najčešćih uzroka.

Genetika: Ne možete da promenite svoje gene, ali poznavanje ovih informacija može vam pomoći da promenite svoj plan vežbanja u skladu sa tim.

Dobijanje na težini: Ukupni gubitak težine može biti vaš najbolji pristup.

Hormonska neravnoteža: Fluktuacije u hormonima poput estrogena i progesterona mogu dovesti do oticanja tkiva dojke. Ovo se može desiti tokom puberteta, menstruacije, trudnoće ili menopauze.

Aksilarno tkivo dojke: Ovo je dodatno tkivo dojke koje može rasti izvan normalnog područja dojke. Nije uobičajeno, ali ako osetite kvržice ispod ruke, obratite se lekaru.

Limfedem: Znači oticanje limfnih čvorova i sudova. Otok se može pojaviti zbog infekcija, povreda ili medicinskih problema kao što je rak dojke. Ako imate otečene čvorove ispod ruke, obratite se lekaru.

Loše držanje: Položaj ramena koji se okreće napred može ga učiniti vidljivijim. Stajanje i sedenje ravno mogu umanjiti izgled masti ispod pazuha.

Masne naslage ispod pazuha: Kako ishrana može da pomogne?

Dobra ishrana i promene u životu mogu pomoći u smanjenju masti u pazuhu. Za gubitak težine i smanjenje mljevenosti ispod pazuha, ključna je pravilna ishrana.

Hrana koju treba uključiti:

  • Cela zrna, voće i povrće
  • Piletina, ćuretina, riba, pasulj i tofu
  • Avokado, orasi, semenke i maslinovo ulje

Hrana koju treba izbegavati:

  • Beli hleb, testenina, pirinač i slatkiši
  • Pržena hrana, upakovane grickalice i meso sa visokim sadržajem masti
  • Slatka pića, deserti i slatkiši

Ostanete hidrirani: Pijenje dovoljno vode jer poboljšava varenje, kontroliše glad i ubrzava metabolizam. Ovo može pomoći da se sagore više kalorija i istopi masnoća na telu i pazuhu.

Naspavajte se

Adekvatan san i upravljanje stresom. Kvalitetan san i nizak stres pomažu u kontroli težine.Duboko disanje, joga ili meditacija mogu smanjiti stres. Dovoljno se odmarate i budete smireni mogu vas sprečiti da jedete previše i učiniti da se osećate dobro.

Kardio vežbe i vežbe snage

Kombinacija kardio treninga i treninga snage je potrebna da biste se oslobodili masti u pazuhu. Kardio vežbe sagorevaju kalorije i mogu pomoći u smanjenju telesne masti, uključujući masnoću ispod pazuha. Oni podstiču vaše srce na rad i rade na vašoj ukupnoj kondiciji. Uz redovne kardio vežbe, vaše telo gubi težinu i bolje sagoreva masti.

Trening snage pomaže u izgradnji mišićne mase, sagorevanju kalorija i ubrzavanju metabolizma. Izgradnja snage u grudima, leđima, ramenima i nadlakticama može zategnuti i zategnuti pazuhe.

Ako ste novi u kardio vežbi i vežbi snage, počnite polako. Zatim povećajte intenzitet i vreme. Slušajte svoje telo i odmorite se kada morate. Ne zaboravite da se zagrejete pre treninga i ohladite posle, da se ne povredite.

Preporuke za vežbe:

1. Sklekovi i modifikacije
Sklekovi utiču na nadlaktice, ramena i grudi. Počnite u pozi daske. Spustite telo pa ga ponovo podignite. Za lakše sklekove, radite ih sa kolenima na zemlji ili uza zid.

2. Joga poza mačka-krava
Ova joga poza isteže i jača leđa i grudi. Počnite na sve četiri. Izvijte leđa, a zatim ih savijte nadole dok podižete grudi. Krećite se između ovih poza dok duboko udišete i izdahnete.

Yoga poza mačka - salo ispod pazuha

3. Joga poza pas okrenut nadole

Ova joga poza radi na nadlakticama i grudima. Počnite na sve četiri, a zatim ispravite noge. Podignite kukove nagore, čineći telom naopako V oblik. Ostanite u ovoj pozi dok zatežete tricepse i lopatice.

5. Ojačajte tricepse
Za ovo koristite tegove za ruke. Sedite i podignite ruke iznad glave. Savijte laktove, spuštajući tegove iza glave, a zatim podignite ruke nazad. Uradite dva seta od 10-15 puta sa pauzom od 10 sekundi između.

6. Ekstenzija tricepsa
Ležite na leđima. Držite tegiće iznad ramena i savijte lakat tako da vam ruka pravi ugao od 90 stepeni. Posegnite prema plafonu, vraćajući se u savijenu pozu. Uradite ovo nekoliko puta za obe ruke.

7. Benč dip
Upotrijebite klupu za vežbanje ili čak ivicu sofe da napravite skokove na klupi. Sedite na klupu držeći je za ivicu. Pomerite telo sa klupe i spustite ga savijanjem ruku, stopala i savijenih kolena. Podignite telo koristeći ruke, a zatim ponovite ovo mnogo puta.

Imajte na umu da je postojan i strpljiv od vitalnog značaja dok radite na svojim ciljevima. Smanjenje tačaka možda neće biti moguće, ali vremenom i napornim radom izgradićete jače, mršavije i zdravije telo u celini.

Doucefleur; fizkes / gettyimages.com