MITISERI: KAKO DA NAJBRŽE UKLONITE

by | 22.09.2023
MITISERI: KAKO DA NAJBRŽE UKLONITE

Saznajte kako pomoću hidrogena možete da uklonite ove crne tačkice s lica

Miteseri su proširene pore ispunjene ostacima kože i uljem koje su oksidovane i pocrnele nakon kontakta sa vazduhom. Uklanjanje mitisera hidrogenom jer prilično rasprostranjen i uobičajen tretman lepote i ime u dermatologiji.

Mitiseri: Jednostavan način da ih uklonite

Veoma popularna praksa je uklanjanje mitisera hidrogenom. Radi se o blagom antiseptiku koji se često koristi u dermatološke svrhe. Miteseri su oblik akni koji nastaju kada se ulje začepljeno u porama oksidira. Pojedini komenrcijalni proizvodi ne rade baš dobreo kako obećavaju. Zato vam predlažemo kućni lek koji je jeftin i efikasan. Jedan takav lek je vodonik peroksid.

Mitiseri: Koristite hidrogen

Korišćenje hidrogena za uklanjanje mitesera je jednostavno. Operite lice blagim sredstvom za čišćenje da biste uklonili višak ulja, bakterija i drugih nečistoća sa kože. Isperite vodom i osušite.

Zatim uradite piling na delovima kože koji su zahvaćeni mitiseri. Možete koristiti domaći piling za lice kao na primer pasta napravljena od šećera i vode. Nakon pilinga dobro isperite kožu.

Navlažite vatu sa 3% hidrogenom i nežno utapkajte po mitiserima. Pazite da vatom ne zahvatite obrvu i kosu jer hidrogen može da posvetli dlaku. Na vlažnu kožu umasirajte kašičicu ulja od jojobe, avokada ili maslinovo ulje jer će hidrirati kožu.

Koje još koristi možete imati od hidrogena

Lokalna primena hidrogena može pomoći u ublažavanju akni. Takođe možete da ga koristite za uklanjanje ožiljaka od akni i mitesera. Sve što treba da uradite je da napravite piling, a zatim pomoću vate istrljate zahvaćena mesta rastvorom jednakih delova 3% hidrogena i vode. Ostavite preko noći i isperite ujutru. Vremenom ćete dobiti kožu koja izgleda sjajno i čisto.

Saveti koje treba zapamtiti:

Nikada nemojte često koristiti tretman s hidrogenom jer to može da isuši kožu (jednom u dve nedelje). Ako ne želite da koristite vodonik peroksid na svojoj koži, možete se odlučiti za limunov sok. Ovo je još jedan odličan kućni lek za akne i bubuljice, kao i za uklanjanje ožiljaka.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

 

Foto: primipil / gettyimages.com