MASKA OD ŽELATINA I BANANE PROTIV BORA

by | 10.11.2021
MASKA OD ŽELATINA I BANANE PROTIV BORA

 Tajna zategnute i negovane kože je u kolagenu

 

Onima koji žele lepo i uvek sveže lice, kozmetičari širom sveta preporučuju da koriste masku sa želatinom. Ako radite ovu proceduru redovno, vaša koža će u kratkom vremenu postati čista, glatka i zategnuta.

Želatin popunjava deficit kolagena u koži, koji se javlja sa godinama. Otklanja sitne bore, izbeljuje kožu, čini je baršunastom, povećava cirkulaciju krvi. Kao pomoćni sastojak često se koristi u kozmetičkim salonima za podizanje i zatezanje obraza i podbratka, a dodaje se i u šampon, prave se maske za kosu sa efektom laminiranja, ili se dodaje u sredstva za jačanje noktiju.

Glavna prednost želatinske maske je u tome što su za razliku od dugih kolagenih sredstava, molekuli želatina veoma mali i sa lakoćom produru u  kožu. Predlažemo recept jedne od najboljih maski za lice od želatina, koju je već isprobala većina žena:

Sastojci:

4 supene kašike vode

1 kafena kašika želatina

2 kafene kašike izgnječene banane

Pomešajte vodu sa želatinom, ostavite desetak minuta da nabubri. Zatim dodajte pire od banane, i promešajte. Banana služi kao izvor vitamina i hranljivih materija, nežno hrani kožu, čineći je elastičnijom i zdravijom.

Maska se nanosi u ravnomernom tankom sloju na očišćeno lice, izbegavajući oblast oko očiju i usta.

Nakon nanošenja maske, opustite mišiće lica. Ostavite da deluje 20 minuta. Ispira se toplom vodom, masirajućim pokretima.

Masku možete koristiti 2-3 puta nedeljno.

 

kazmulka / gettyimages.com