KURKUMA UBLAŽAVA BOL U ZGLOBOVIMA I MIŠIĆIMA!

by | 05.05.2023

Ovaj jeftini egzotični začin treba da koriste sve osobe koje pate od reume

 

Kurkuma čest začin u mnogim domaćinstvima. Međutim, mnogo osoba nije upoznato s blagotvornim dejstvom koje ova biljka ima na zdravlje. Ona vam može pomoći da zaustavite bol u zglobovima i mišićima. 

Kurkuma: Preki lek za reumu

Kukurma je jedan od glavnih sastojaka kari začina koji je sastavni deo indijske i azijske kuhinje. Pored toga, koristi se narodnoj medicini i u spravljanju kozmetičkih preparata. Od podzemnih delova biljke prave se kapsule, tablete, ekstrakti, prahovi, paste ili čajevi.

 Prirodni analgetik

Kurkuminoid je glavna aktivna komponenta kurkume i upravo ona daje tu specifičnu žutu boju začinu. Kurkuminoid ima protivupalna svojstva, smanjuje bol i omogućava lakoću kretanja zbog čega je veoma blagotvorna kod osoba koje pate od osteoartritisa.

Jedno naučno istraživanje je pokazalo da uzimanje ekstrakta kurkume tri puta dnevno ima iste efekte kao i dnevna doza ibuprofena od 1200 miligrama. Kurkuma, takođe, ublažava neko od simptoma reumatoidnog artritisa, poput oticanja zglobova i jutarnje ukočenosti.

 Istraživanja su takođe pokazala da kurkuminoid ima blagotovorno dejstvo u slučaju Kronove bolesti, depresije, dijabetesa, određenih vrsta raka kao i sindromu iritabilnog creva. Ovaj sastojak je dobar za zdravlje krvnih sudova jer snižava nivo holesterola i triglicerida.

 Dnevna doza

Kada je reč o dnevnoj dozi kurkume preporučuje se do 8 g dnevno. Doza može da bude i veća u zavisnosti od zdravstvenog problema i terapija je, uglavnom vremenski ograničena. Visoke doze, kao i dugotrajna upotreba vremenom mogu da prouzrokuju gastrointestinalni tegobe kod nekih osoba.

Napomena: Obavezno se konsultujte s lekarom u uzimanju kurkume ukoliko imate bolesti žuči jer može da izazove tegobe. Zatim, ako uzimate lekove protiv zgrušavanja krvi ili hemioterapiju zbog dejstva kukurmina na te lekove.

 

Original CURCUMA FORTE- KURKUMA KAPSULA je dijetetski suplement čiji je glavni sastojak ekstrakt korena kurkume sa 95% sadržine kurkuminoida.

Istraživanja ukazuju na pozitivno dejstvo KURKUME na:

  • Ublažavanje bolova u ZGLOBOVIMA i LEĐIMA,

  • Probleme nastale zbog ARTRITISA, REUMATIZMA

  • Aktivno smanjenje UPALE,

  • Normalno funkcionisanje KARDIOVASKULARNOG SISTEMA i održavanje normalne cirkulacije

  • Smanjenje nivoa LOŠEG HOLESTEROLA i ŠEĆERA U KRVI, kao i smanjenje VISOKOG PRITISKA