KO ŽELI JAK IMUNITET NEKA ZABORAVI NA KAFU SA MLEKOM

by | 15.10.2021

Pića i napici koji štete imunom sistemu: alkohol, gazirana pića i voćni sokovi

Uvek je važno brinuti se o imunitetu, a posebno sada za vreme pandemije. Ako se trudite da ga ojačate, ova pića bi trebalo da izbegavate:

Kupovna kafa s mlekom raznih ukusa
Restorani brze hrane, između ostalog, u ponudama često imaju i kafe s mlekom koje imaju još i neki dodatni ukus poput voćnih sirupa. Ta pića prepuna su šećera, i možda će vam brzinski dati dozu energije, ali ne deluju dobro na imunitet.

Alkoholna pića
Alkohol, pogotovo ako se konzumira stalno, slabi funkciju imuniteta da brzo izbaci bacile iz organizma. Moguće je i da ljudi, koji imaju problema s alkoholizmom, imaju veći rizik od razvijanja respiratornih problema, pogotovo gornjih disajnih puteva.

Gazirana pića
On nisu loša samo za vašu liniju, loša su i za imunitet. Ovde je ponovo problem u dodatnom šećeru, ali i natrijumu. Oba su iritanti za imunitet i mogu uzrokovati upalne procese.

Voćni sokovi
Oni su takođe izvor velike količine šećera, posebno glukoze i fruktoze. Fruktoza podstiče skladištenje masnoća u telu i utiče na hormone, zbog čega smo gladniji. Glukoza, pak, podiže nivo šećera u krvi. Nutricionisti savetuju da je bolje pojesti celu voćku, nego piti voćne sokove.