KO (NE) SME DA JEDE LIMUN

by | 05.11.2021

 Jača srce, čisti bubrege, odličan protiv virusa, snaži imunitet, ubrzava metabolizam…

 

Limun je jedna od najkorisnijih namirnica. Štiti od bolesti,  sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine C, A, B1, B6, kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, mangan.

Povoljno deluje na rad jetre, creva, želuca, imunog, nervnog i kardiovaskularnog sistema.

Ako redovno konzumirate limun, možete sprečiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripa, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima i raka!

Limun utiče na smanjenje nivoa šećera u krvi i odličan je saveznik u borbi protiv virusa. Dragocen je i za očuvanje vitke linije, jer ubrzava metabolizam, ali i za lepotu, jer može da posvetli fleke na koži, smanji masnoću kose i ukloni bradavice.

Redovna konzumacija limunovog soka pomoći će obrambenim snagama organizma, alkalizovati telo, pomladiti ga i očistiti. Limun, takođe, neutrališe slobodne radikale, poboljšava pamćenje i čisti kožu kojoj daje tonus i pomlađuje je.

Čini se daje limun svemoguć, ali nutricionisti upozoravaju da ipak postoje određene kategorije ljudi koje limun treba da izbace iz ishrane.

Prema rečima stručnjaka, agrumi su najopasniji za osobe sa gastritisom i drugim bolestima digestivnog trakta.

Limun stimuliše proizvodnju hlorovodonične kiseline u telu. Кada dospe u stomak pacijenta sa problemima sa varenjem, kiselost se još više povećava, što izaziva ne samo nelagodnost, već i pogoršanje zdravstvenih problema.