KAKO UKLONITI PERUT: 4 EFIKASNA RECEPTA

by | 21.05.2023
kako-ukloniti-perut_kako-ukloniti-perut-4-efikasna-recepta.jpg

Bićete iznenađeni kada otkrijte moć semenki piskavice koje će vam pomoći da rešite ovaj problem

 

Ako razmišljate o tome kako ukloniti perut onda ste na pravom mestu. Seme piskavice ne samo da čisti kožu glave, nego kosu čini jačom, sjajnijom i sprečava pojavu sedih vlasi.

Neka perut postane prošlost

Bele ljuspice peruti na ramenima mnogima predstavlja problem jer deluju neuredno iako je u pitanju čista kosa. Ne brinite, jer i taj problem može da se reši i to pomoću semena piskavice. Smatra se da ona je ona superbiljka za negu kose.

Seme piskavice sadrži proteine, vitamin C, gvožđe, kalijum i lecitin. Odlikuje ga i antibakterijsko svojstvo zahvajkujući kojem iz vlasišta eliminišu gljivice koje izazivaju perut. Seme piskavice podstiče rast kose, smanjuje pojavu sedih vlasi, poboljšava debljinu dlake i daje sjaj. Sve to čini kosu jačom i lepšom. Zar to nisu dovoljni razlozi da isprobate ove recepte?

Napravite moćna pakovanja koja uklanjaju perut

1. Osnovna pasta od semena piskavice

Sastojci:

  • 2 kašike semena piskavice.

Priprema: Potopite seme piskavice u vodi i ostavite preko noći. Ujutru semenke sameljite u pastu, dodajte limunov sok i dobro izmešajte. Smesu nanestite na kosu i ostavite da deluje na kosi 30 minuta. Operite blagim šamponom, stavite balzam, isperite i osušite kosu prirodnim putem. Ovo pakovanje možete da praktikujete jednom do dva puta nedeljno.

2. Seme piskavice i limun

Limunov sok pomaže u kontroli masnoće, otpušava pore na koži i čini kosu sjajnijom. dok otčepljuje pore, pojačava sjaj kose i uklanja mrtve ćelije s kože.

Priprema: U pastu od semena piskavice dodajte jednu kašiku limunovog soka i dobro izmešajte. Pakovanje držite na kosi pola sata, praktikujte ga jednom nedeljno. Izbegavajte izlaganje na suncu jer od limunovog soka može da posvetli kosa.

4. Seme piskavice i kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima jaka antibakterijska svojstva, hidrira vlasište i obezbeđuje mu hranljive materije.

Priprema: Pomešajte pastu od semena piskavice s dve kašike kokosovog ulja i dobro izmešajte. Ostavite da deluje na kosi oko 30 minuta, a tretman praktikujte jednom do dva puta nedeljno.

5. Seme piskavice i amla prah

Amla (indijski ogrozd) ima neverovatna lekovita svojstva, a u kobinaciji s limunovim sokom čini čuda za kosu.

Sastojci:

  • 2 kašike semena piskavice u prahu
  • 2 kašike amla praha
  • 4 kašike limunovog soka

Priprema: Sipajte sastojke u posudu i mešajte dok ne dobijte pastu. Stavite je na kosu i ostavite da deluje na kosi 20 minuta. Stavljajte ovo pakovanje na kosu jednom nedeljno. Napomena: Pre nego što isprobate recepte s pastom od piskavice, nanesite pastu na manju površinu kože. Pojedini sastojci u kombinaciji s pastom možda mogu da izazovu neke neželjene reakcije.

Foto: vu3kkm / gettyimages.com