KAKO DA POBOLJŠAJTE UKUS VODE

by | 16.08.2023
kako-da-poboljsajte-ukus-vode_kako-da-poboljsajte-ukus-vode.jpg

Mnoge osobe piju veoma malo vode jer im se ne dopada ukus. Saznajte kako da ga poboljšate i obezbedite telu dobru hidrataciju

Na listi dnevnih ljudskih potreba voda je neizostavna. Mada, nisu svi oduševljeni ovom tečnosti života. Ali, bez brige, pokazaćemo vam kako da poboljšate ukus vode, a da i dalje bude zdrav napitak.

Poboljšajte ukus vode

Ipak, stari dobri H2O je najbolji napitak. Voda ima nula kalorija, nula natrijuma, nula šećera, nula zasićenih masti, nula bilo koje od onih stvari koje nam se često kaže da izbegavamo ili da ih smanjimo.

Naša tela su uglavnom napravljena od vode, tako da moramo da nadoknadimo količine koje gubimo disanjem, znojenjem i svakodnevnim funkcionisanjem. Toliko od nas hoda okolo iznervirano, bezvoljno i oseća se slabo, a nismo ni svesni činjenice da smo zapravo defihdrirani. Ukoliko niste ljubitelj vode, pokazaćemo vam kako da na zdrav način poboljšate njen ukus.

Poboljšajte ukus vode: Jednostavni trikovi

1. Dodajte sveže voće

Voda s ukusom voća je sjsjan način da poboljšate ukus vode i pomoći će vam da se dobro hirdrirate. Jedna do dve kriške nekog voća biće sasvim dovoljne. Što se tiče izbora voća najbolji su citrusi poput limuna, limete i pomorandže.

2. Možete da dodate i povrće

Možda zvuči neortodoksno stavljati povrće u vodu, ali to može da bude dobra ideja. Na primer, možete staviti kriške krastavaca, šargarepe, pa i rotkvice.

3. Aromatično bilje

Nekoliko grančica timijana, lavande, ruzmarina, mente ili bosiljka je sve što je potrebno da poboljšate ukus vode i to bez kalorija. Budite kreativni tako što ćete osmisliti sopstvenu mešavinu bilja, voća ili povrća.

4. Poneka kap soka

Malo soka u vodi ne samo da dodaje preko potreban ukus, već stvara i atraktivnu boju – a prava vrsta može poboljšati ishranu vašeg napitka za minimalne kalorije. Radi se o stopostotni sokovima, kao na primer pomorandža koji će obogatiti vodu vitaminom C, plus korisnim antioksidansima. Takođe, dobri su sokovi od brusnice, nara, grožđa ili jabuke.

5. Budite kreativni s ledom

Sipajte u čašu vode zdrobljeni led i osvežite se tokom vrelih dana. Takođe, u posudicu za led možete stavite komadiće limuna, limete, pomorandže ili bilja i dobićete odlične ledene kockice. Druge ideje za aromatizovani led uključuju smrznuti sok ili čaj.

Foto: PeopleImages / gettyimages.com