KAKO DA PAZITE NA ISHRANU DOK STE NA POSLU

by | 19.08.2023

Teško je držati dijetu pogotovo ako radite po ceo dan. Saznajte kako da olakšate sebi ovaj zadatak

 

Pazite na ishranu naročito kada ste na poslu, ali i na proslavama jer se tada najviše krše pravila vezana za pravilnu ishranu. Teško je ponekad uskladiti sve stvari, ali i odoleti određenim namirnicama.

Pazite na ishranu dok ste na poslu

Započinjanje programa za mršavljenje je lako, naročito sa sedentarnim načinom života i stresom na poslu. I ono što je najgore, svima nam se dešava da jedemo i čitamo mejlove. I ne samo to, jer postoji niz rutinskih stvari koje ometa proces mršavljenja.

Pazite na ishranu jer ovo su najčešće greške koje radimo:

Preskakanje doručka

Postoji razlog zašto se preskakanje doručka smatra grehom. Kada spavamo noću, naše telo se samo regeneriše. To je razlog zašto je zašto smo gladni ujutru. Ako ne doručkujemo to usporava metabolizam i teže se gube kilogrami. Zato, preskakanje doručka nije najmudrija odluka.

Ljubazne kolege

Jedan zalogaj čokolade od ljubaznog kolege ili neka druga poslastica i te kako može da naruši režim mršavljenja. U početku može izgledati kao mala količina, ali tokom dana poješćete više nego što mislite. Kada vam sledeći put neko ponudi slatkiš, najbolje je da se zahvalite i odbijete.

Jedete za radnim stolom

Odvojiti 20 minuta za ručak može se činiti teškim kada vam je gužva na poslu, ali imaćete koristi. Kao prvo, odmorićete se na pauzi, a kao drugo hrana se odmah vari i samim tim sagorevate kalorije.

Stalno ste pod stresom

Kada ste pod stresom telu je potrebno gorivo za rad i koncentraciju. Nehotice naše ruke počinju da posežu za bilo čime i svime što vidimo kada se suočimo sa mentalnim pritiskom i stresom. U takvim trenucima često zaboravljamo da pijemo čak i vodu. Evo pomoći. Možete probati dve stvari: Prvo, držite flašu vode uvek pored sebe i kao drugo. Držite zdrave grickalice kao što je suvo voće jer će vam trenutno pružiti energiju.

Nezdrave grickalice

Grickanje nezdrave hrane može vam naštetiti više nego što mislite. Možda razmišljate o tome da ćete sagoreti višak kalorija u teretani, ali svakodnevno jedenje nezdravih grickalica može vam naštetiti na duge staze. Rešenje: Ponesite svoje domaće, zdrave grickalice.

Poremećen ritam spavanja

Ukoliko radite posao u smenama, naročtio kada se radi o noćnoj smeni ponesite hranu koju ste pripremili kod kuće. Ovo uključuje obroke, grickalice i vodu. Na ovaj način nećete posegnuti keksom, proteinskim pločicama ili brzoj hrani.

Foto: Pheelings Media / gettyimages.com