GUMENE BOMBONE S MELATONINOM

by | 18.08.2023
gumene-bombone-s-melatoninom_gumene-bombone-s-melatoninom.jpg

Ukoliko patite od nesanice izazvane stresom napravite ove sjajne bombone

GUMENE BOMBONE S MELATONINOM

Kada god vam nesanica pokažesvoje ružno lice, ove domaće gumene bombone s melatoninom mogu vam doneti olašanje.

Bombone s melatoninom za bolji san

Za pravljenje ovih ukusnih bombonica biće vam potrebno nekoliko sastojaka:

Melatonin je hormon koji vaše telo proizvodi kao odgovor na mrak zbog koje se osećate pospano. Ako imate problema da zaspite, dopuna s malo melatonina može podstaći vaše telo da se opusti i pomoći vam da lakše zaspite.

Morska so prirodno sadrži magnezijum, kalcijum, kalijum i mnoštvo drugih hranljivih materija za koje se kaže da pomažu opuštanju tela i smirivanju uma.

Sok od višnje ima veoma malo šećera, tako da ne morate da brinete o tome da li ćete dobiti visok nivo šećera pre spavanja.

Adekvatna količina

Određivanje koliko vam je melatonina potrebno po bomboni zavisi od melatonin kapi koje ćete koristiti, kao i veličine kalupa. Količine koje su navedene u ovom receptu daće vam oko 110 gumenih bombonica. A, što se tiče doziranja, 20 kapi = 3 mg, a . 7 kapi = 1 mg. Obavezno proičitajte na flašici melatonina koliko ima kapi i koliko svaka kap sadrži melatonina.

Svoje gumene bombone s melatoninon čuvate u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do dve nedelje. Naravno, mere u receptu možete da smanjite za manji broj bombonica.

Za ovaj recept su korišćen silikonski kalup za izradu gumenih bombonica. Ako koristite kalup sa većim šupljinama, moraćete da prilagodite količinu melatonina koji se koristi kako biste osigurali da doza od 1 mg bude u svakoj bombonici.

Kako se prave bombonice s melatoninom

Sastojci:

  • 1 ½ šolje soka od višnje
  • ½ šolje vode
  • ¼ šolje želatina u prahu bez ukusa
  • 3 kašike domaćeg meda
  • Prstohvat morske soli
  • 0,o3 dl tečnog melatonina (proverite na bočici koliko jedna kap sadrži melatonina)

Šupljne u slikonskom kalupu za gumene bombonice su između 1, 2 cm i 1.7 cm (kako gumeni medvedići)

Priprema: Sipajte u lonac sok i vodu. Dobro promešajte i dodajte želatin u prahu. Promešajte i dodajte med i so. Promešajte. Stavite lonac na laganu vatru i mešajte dva do tri minuta dok se želatin ne rastvori. Sklonite s vatre i dodajte melatonin. Smesu sipajte u silikonske kalupe i držite u frižideru dva sata da se stegne. Izvadite bombonice iz kalupa i čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi do dve nedelje.

Napomena: Ne bi trebalo uzimati više od tri bombone dnevno.


Foto: Viktoriia Kokhanevych / gettyimages.com