Domaći sirup koji čisti pušačka pluća: Ublažava kašalj i olakšava disanje

by | 23.12.2023
Domaći sirup koji čisti pušačka pluća: Ublažava kašalj i olakšava disanje

Odvojite malo vremena i napravite domaći sirup koji čisti pušačka pluća. To je stari recept koji može da ublaži simptome kašlja, olakša disanje i što je najvažnije pomaže u detoksikaciji.

Kao jedan od organa u telu koji najviše radi, pluća su neophodna za održavanje normalnih funkcija respiratornog sistema i održavanje našeg života. Njihove glavne uloge uključuju transport kiseonika kroz naša tela i uklanjanje dodatnog ugljen-dioksida. Zato su čišćenje pluća i povremeno detoksikacija pluća odlična ideja.

Ako imate simptome kao što su otežano disanje, hronični kašalj, stvaranje sluzi ili piskanje, postoji šansa da se vaša pluća bore. U stvari, ovo su među najčešćim znacima ranog upozorenja plućnih bolesti.

Šta može da čisti pušačka pluća?

Da li je moguće očistiti pluća? Pluća zapravo imaju sposobnost da se čiste i leče – sve dok im se daju odgovarajuće hranljive materije, čist vazduh i voda i nisu stalno izložena iritantima i zagađivačima.

To znači da je za detoksikaciju pluća važno odustati od pušenja, obratiti pažnju na kvalitet vazduha i ukloniti alergene i druge hemikalije iz svog doma. Iako je još uvek moguće razviti bolest pluća čak i ako preduzmete ove korake, oni mogu uveliko poboljšati koliko dobro vaša pluća rade u starijoj dobi.

Domaći sirup koji čisti pušačka pluća

Ako ste pušač, ovaj recept je samo za vas. Lako se priprema kod kuće, a proizvodi su dostupni u svakoj kuhinji. Pomaže da se izbaci sekret. Dobro je pripremiti se u zimskom periodu, kada se uz kašalj i curenje iz nosa uhvati virusna infekcija.

Sastojci:

  • 1/2 kg crnog luka
  • 1/2 kg smeđeg šećera
  • 1,5 l vode
  • Sok od 2 limuna
  • 7 kašika doaćeg, sirovog meda

Priprema: U odgovarajuću šerpu sipajte šećer i stavite na srednju vatru da se karamelizuje, uz povremeno mešanje dok ne nastane lagana karamel msesa. Dodati oljušteni i sitno seckani crni luk i mešati drvenom varjačom.

Nakon jedne minute, dodajte vodu, ali polako da ne bi prskala. Lagano mešajte smešu na srednjoj vatri dok ne ostane 2/3 tečnosti, a druga 1/3 ne ispari.

Procedite smesu kroz cediljku, luk uklonite. Dodajte u sirup sok od limuna i med. Dobro mešajte dok se med ne rastopi. Sirup sipajte u staklenu flašu i ostavite da se ohladi u frižideru.

Da biste očistili pluća, popijte jednu kašiku pre svakog obroka na prazan stomak. Pijte dok sirup ne potrošite. Narednu dozu sirupa možete da pripremite i pijete tek nakon tri meseca.

showcake / gettyimages.com