DOMAĆI RECEPTI ZA DEPILACIJU

by | 12.08.2023

Isprobajte ove metode i rešite se neželjenih dlačica s tela

DOMAĆI RECEPTI ZA DEPILACIJU

Verovali ili ne, postoje neki prirodni načini koji će vam pomoći da uklonite dlačice, ali i da usporite njihov rast

Recepti za depilaciju: Prirodne metode

Otrkivamo vam neke popularne metode uklanjanja dlačica. Za neke ste verovatno već čuli, a neke su veliko iznenađenje.

1. Karamelizovani šećer

Ovaj recept za depilaciju se koristi širom sveta dugi niz godina.

Sastojci:

  • 200 g šećera
  • 60 ml limunovog soka
  • 60 ml vode

Priprema: Sipajte sastojke u šerpu, pomešajte i stavite na laganu vatru. Kada smeša dobije zlatno smeđu boju, sklonite je s vatre. Sipajte u teglu i ostavite da se ohladi pola sata. Kašikom stavite malo voska među dlanove i napravite lopticu. Proverite da li je deo s kojeg želite da uklonite dlake čist i suv, a zatim počnite da nanosite vosak preko njega.

Ostavite da odstoji minut da se stvrdne, a potom uhvatite jedan kraj filma i trgnite u suprotnom smeru od smera rasta dlake. Nakon depilacije uklonite s kože ostatke karamela, operite mlakom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

2. Kamen za pete

Ispostavilo se da postoji još jedna upotreba upotreba ovog kamena za pete – uklanjaje dlačica s tela. Gruba tekstura ovog kamena odlična je za hvatanje i uklanjanje dlačica. Koristite kamen na čistoj, suvoj koži tako što ćete prelaziti malim kružnim pokretima. Pore će se zalepiti za dlačice i izvući ih. Operite mlakom vodom i namažite hranljivom kremom.

3. Depilacija s jajima

Želite da uklonite dlake na licu prirodnim putem? Jaja nisu samo izuzetno hranljiva, već imaju i neka korisna svojstva kada je u pitanju lepota.

Sastojci:

  • 1 belance
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašike kukuruznog brašna

Priprema: Pomešajte sastojke, pastu nanesite na lice i ostavite da deluje 20 minuta kako bi se formirao film. Skidajte film od spolja ka sredini lica. Ovaj film će izvući nečistoće iz pora, ali i dlačice s lica.

4. Uklonite neželjene dlake pomoću paste od papaje

Ako tražite dugoročno rešenje, možda biste želeli da razmislite o papaji. Studija International Journal of Pharmaceutics otkrila je da enzim zvan papain ima efekat “depilacije” (uklanjanja dlačica). Iako neće ukloniti dlake preko noći, može smanjiti ponovni rast tokom vremena.

Sastojci:

  • 2 kašike zgnječene papaje
  • 1/2 kašičice kurkume u prahu

Priprema: Pomešajte sastojke i napravite pastu. Obilno je nanesite u kožu i dobro utrljajte da dođe folikula dlake. Ostavite da deluje 15 minuta. Isperite vodom. Radite ovo dva do tri puta nedeljno. Ovo je savršena metoda za uklanjanje dlačica ispod pazuha i bikini zonama.

Foto: Nataliia Mysak / gettyimages.com