DIVLJA KRUŠKA REGULIŠE ŠEĆER U KRVI

by | 24.11.2021

Zapostavljena divlja verzija omiljenog jesenjeg voća čuva srce i krvne sudove

 

 Divlja kruška je lek za mnoge bolesti i tegobe, ali je njen značaj malo poznat u narodu. Pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi, pruža oseća sitosti, štiti srce i krvne sudove. Odlična je i za eliminisanje štetnog holesterola kao i absorpciju žučne kiseline. Prija kod bolesti prostate, bešike i bubrega.

Čaj od lista
 Mladi listovi  pomažu izlučivanju urina, a mogu i pomoći u rastvaranju kamena u buburegu i u bešici. Preporučuje se konzumacija ovog čaja i za lečenje šećerne bolesti kod osoba koje još nisu počele da koriste insulin, a pomaže i kod helikobakterije i  reume. Čaj pripremljen na ovaj način sadrži vitamin C, kalaj, magnezijum, kalcijum i fosfor. Pomaže i u regulisanju kašlja, upala i promuklosti.

U posudu sipajte 3 kašike suvih, sitnih listova divlje kruške i prelijte ih sa 750 ml vode koja je prethodno proključala. Poklopite sud i procedite nakon pola sata. Preporučuje se da pijete po 250ml, 3 puta na dan između obroka.

Čaj od kore stabla divlje kruške
Rešenje za dijabetičare koji nisu na insulinu je čaj od kore stabla. Uzmite grančicu divlje kruške, oljuštite koru, stavite nekoliko komadića kore u litru vode, pustite da proviri i kuvajte 10 minuta. Pijte ga ujutro i uveče.

Čaj od kore ploda divlje kruške
Krušku iseckajte na listiće i osušite. Dve supene kašike kore prelijte sa 6 decilitra hladne vode i zagrejte dok ne proključa. Ostavite pet minuta da se natopi i procedite. Pijte  ujutro na prazan stomak, pre doručka, zatim  pola sata pre ručka i pola sata pre večere.