DIJETA NE DELUJE? MOŽDA JE KRIVAC OVAJ MALI RITUAL

by | 26.11.2022

 Pridržavate se restriktivnog režima ishrane, ali se niste odrekli ispijanja prve jutarnje kafe

 

Ispijanje prve jutarnje kafe je pravo zadovoljstvo, ali i prilika da gricnemo nešto slatko i u dobrom raspoloženju započnemo dan.

Keksić po keksić i neprimetno se nagomilaju suvišne kalorije i naslage oko struka. Naime, američki stručnjaci su nakon istraživanja o navikama vezanim za isrhanu i konzumiranje pića, na uzorku od 22.000 ispitanika, utvrdili da se uz jednu šoljicu kafe, u proseku unese i do 108 kalorija više!

Na vitku liniju poguban uticaj ima i alkohol, jer nakon čašice žestokog pića organizam ima potrebu za još 384 dodatnih kalorija, dok je kod sokova povišen unos sveden na oko 226 kalorija na dan.

Ni ispijanje čaja nije uvek potpuno bezazleno jer uz ovaj napitak često unesemo i 64 dodatnih kalorija.

Naravno, za ‘šlauf’ oko struka nije krivo samo piće, već navika da uz omiljene napitke jedemo neke namirnice koje povećavaju užitak.

Tako, uz čaj najčešće konzumiramo čajne kolutiće, a uz kafu smažemo čokoladicu, kolačić ili komad torte. Gazirane sokove obično ispijamo nakon što pojedemo pljeskavicu, picu ili neku drugu brzu hranu. Zato, ako želite da sačuvate vitku liniju, uživajte i dalje u omiljenom napitku, ali budite umereni, a slatkiše radije preskočite.