CRVENI SOK, NAJZDRAVIJI NA SVETU

by | 02.08.2021

Cvekla jača imunitet, poboljšava krvnu sliku, snižava pritisak i detoksikuje

Sok od cvekle može zaštiti i popraviti imunitet efikasnije od suplemenata, hrane i čajeva zajedno.
Recept za sok od cvekle
Potrebno je:
– sveža cvekla
– decilitar sveže vode
– dve kašike meda
Dobro operite i očistite cveklu. Isecite je na kockice i izblednujte. Dobijen sok od cvekle razblažite sa vodom i dodajte med. Smesu dobro promešajte i popijte.
Zašto je dobar prirodno ceđen sok od cvekle i meda?
Poboljšava rad jetre
Cvekla je odličan antioksidans koji pospešuje lakšu razgradnju toksičnih materija i poboljšava rad jetre.
Olakšava upale
Cvekla sadrži betaline koji smanjuju upalne procese unutar organizma. Za samo nekoliko dana svakodnevnog unošenja cvekle, možete zalečiti upalne procese bez lekova ili odlaska kod lekara.

Prevencija kancerogenih ćelija
Cekla poboljšava prokrvljenost organizma i time doprema veću količinu kiseonika do svih organa. Kiseonik u ćeliji sprečava da se pojavi kancer i time štiti svaki organ.

Za krvnu sliku
Cvekla je biljka sa najvećim procentom gvožđa. Za samo nedelju dana svakodnevnog unošenja ove biljke možete drastično da popravite krvnu sliku.
Za bolju krvnu sliku predlažemo vam da svakodnevno pijete smuti od cvekle i da tokom obroka jedete rendanu salatu od cvekle. Za ovu salatu potrebno vam je pola sveže cvekle, jedna zelena jabuka i malo soka od limuna.

Čisti organizam
Cvekla pospešuje izbacivanje štetnih toksičnih materija koje se zadržavaju u našem organizmu. Dovoljno je da dnevno popijete dva decilitra soka od cvekle i da sebi obezbedite detoksikaciju čitavog metabolizma.

Sprečava demenciju
Cvekla je bogata gvožđem, folnom kiselinom i nitratima koji su neophodni za bolje dopremanje kiseonika do nervnog sistema, ne čudi da smanjuje rizik od demencije. Svakodnevno korišćenje cvekle doprinosi boljoj koncentraciji i memoriji.

Jača imuni sistem
Sok ovog povrća odličan je napitak za imunitet – daje dovoljno energije i hranljiv je. Najviše se koristi u danima prehlada i gripa.

Smanjuje krvni pritisak
Naučno je dokazano da ukoliko svakoga dana popijete jedu šolju soka od cv