BOROVNICA U SAKSIJI

by | 03.08.2021

Savet iskusnog baštovana

 

Sadržaj članka

Borovnice možete uzgajati borovnice kod kuće i za to nije potrebno da izdvojite mnogo vremena. Zasadite ih u velikim saksijama, a tip borovnice koji bi trebalo da zasadite zavisi dosta od oblasti i klime u kojoj živite.

Borovnice najbolje rastu u zemlji čija je pH vrednost između 4 i 5,5 i najbolje bi bilo da uradite test zemljišta pre nego što počnete sa sađenjem. U slučaju da je zemlja koju ste izabrali alkaloidna, morate je dodatno izmeniti i to u velikoj količini, ili uzgajati borovnice u posudama i saksijama.

Biljke u saksiji treba saditi na istoj dubini kao što se to čini i u bašti, a isto pravilo se može primeniti na sve biljke otvorenog korena. Borovnice koje posadite u svom enterijeru će roditi već prve godine, dok sadnice sa golim korenjem mogu zahtevati malo više vremena.

 Dobar sloj đubriva pomaže prilikom održavanja nivoa vlage stabilnim i smanjuje količinu vremena provedenog u zalivanju. Kao najbolje đubrivo se ističu borove iglice, jer kako se razlažu one nastavljaju da snabdevaju zemlju hranjivim sastojcima i održavaju njen ispravan nivo pH vrednosti.

Kako sve to u praksi izgleda pogledajte u videu.

  

 

Sadržaj članka

Tagovi: