Napravite domaći sok za čišćenje debelog creva od toksina

by | 30.04.2024
Napravite domaći sok za čišćenje debelog creva od toksina

Pošto ima važan posao eliminisanja otpada, od ključne je važnosti da ga održavate zdravim. Otkrijte jednostavan recept za čišćenje debelog creva od toksina.

Mnogi ljudi pate od hroničnog zatvora, sindroma iritabilnog creva, kao i raznim problemima digestivnog sistema. Pošto debelo crevo ima važan posao eliminisanja otpada, od ključne je važnosti da ga održavate čistim.

Zašto je važno čišćenje debelog creva?

Na sreću, postoje stvari koje možete da uradite da biste ublažili nelagodu povezanu sa toksinima i problemima sa varenjem u telu, kao što je čišćenje sokom sa određenim sastojcima koji ga čine domaćim čišćenjem debelog creva.

Saznajte zašto je čišćenje debelog creva važno i kako da napravite sopstveni čistač debelog creva kod kuće.

Prirodni čistači creva

Čišćenje debelog creva može vam pomoći da izbacite neke od toksina iz vašeg tela koji bi mogli da doprinesu vašoj nelagodnosti, a takođe vam nudi prirodno olakšanje od zatvora.

Samo isplanirajte dan kada ne morate da napuštate dom tako da možete da se prilagodite promenama čišćenja debelog creva u vašem telu i eliminaciji otpada dok započnete proces detoksikacije i unutrašnjeg čišćenja.

Recept za čišćenje debelog creva

Hajde da počnemo da pravimo ovo odlično domaće čišćenje debelog creva.

Sastojci:

  • ½ šolje 100% čistog organskog soka od jabuke
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
  • 1 kašičica soka od đumbira
  • ½ kašičice morske soli
  • ½ šolje tople prečišćene vode

Priprema: Sipajte vodu u šerpu da se zagreje da biste mogli da pijete vodu na bezbednoj temperaturi. Zagrejanu vodu sipajte u čašu, dodajte morsku so i promešajte.

Dodajte sok od jabuke, sok od đumbira i svež sok od limuna. Promešajte.
Morska so će pomoći u oslobađanju toksina, gurajući otpad kroz telo i na kraju poboljšavajući varenje.

Sok od jabuke takođe pomaže u slučaju opstipacije. Postoji jedna izraka koja kaže da jedna jabuka dnevno drži lekara podalje. Naučna studija pokazuje da su oni koji su jeli jabuku dnevno imali manje poseta lekaru i manje lekova na recept.

Đumbir je odličan jer smanjuje nadimanje dok stimuliše debelo crevo, čuvajući ga od otpada i štetnih toksina. I ne zaboravimo na neverovatan limun! Limunov sok pomaže u varenju, detoksikaciji i bogat je vitaminom C, što ga čini odličnim antioksidansom.

Kako se pije ovaj sok?

Popijte ovo prvo ujutru na prazan stomak. Zatim ponovo uzmite ovu mešavinu neposredno pre laganog ručka, najbolje od povrća kuvanog na pari i pečenog lososa, i ponovo sredinom popodneva.

Pijte 6-8 čaša vode sobne temperature tokom dana. Možda je najbolje da usporite potrošnju tečnosti posle 17 časova. tako da se ne probudite noću i da morate da odete u kupatilo.

Rizici

Izvođenje ove vrste čišćenja debelog creva ne bi trebalo da predstavlja probleme; međutim, uvek je dobro da proverite sa svojim lekarom da li ste trudni, imate bolest, patite od alergija ili uzimate lekove na recept pre bilo koje nove aktivnosti.

sakkmesterke / gettyimages.com