Pobedite metabolički sindrom i insulinsku rezistenciju uz dr Nanba maitake tablete

by | 30.04.2024
Pobedite metabolički sindrom i insulinsku rezistenciju uz dr Nanba maitake tablete

Dr Nanba maitake tablete dobijene su MX-frakcijom gde je prema kliničkom ispitivanju dokazano da poboljšava stanje kod dijabetesa i povoljno utiče na metabolizam lipida.

Gljiva maitake zauzela je važno mesto u tradicionalnoj japanskoj medicini, mnoge herbalne knjige beleže je kao lekovitu i jestivu gljivu. Može da se pohvali impresivnim nutritivnim profilom i bioaktivne molekule, koje su neophodne za mnoge biološke funkcije. Zbog toga su maitake predmet mnogih naučnih istraživanja.

Maitake tablete protiv metaboličkog sindroma i insulinske rezistencije

Gljiva maitake poznata je kao “čudotvorna pečurka” i “pečurka večne mladosti i dugovečnosti”. Njeno naučno ime je Grifola frondosa iz porodice Polyporaceae, koja uspeva duboko u planinama Japana, regije Tohoku.

Od ranih vremena, bila je vrlo cenjena zbog svoje ograničene dostupnosti u određenim oblastima regije Tohoku. Međutim, od 1986. godine, Maitake su postale široko dostupne na tržištu Japana, kao rezultat veštačkog uzgoja.

Zašto je maitake medicinska gljiva?

Gljiva maitake zauzela je važno mesto u tradicionalnoj japanskoj medicini, mnoge herbalne knjige beleže je kao lekovitu i jestivu gljivu slatkastog ukusa. Još od davnih vremena smatralo se da može zaštititi jetru i ojačati qi energiju (životna energija).

Maitake sadrži beta glukane i imunomodulatore čija je struktura složenija od onih prisutnih u žitaricama poput ovasa. Takođe sadrži lektine, enzime, provitamin D, vitamine, posebno vitamine B-kompleksa i važne minerale poput magnezijuma, fosfora i kalijuma.

Maitake imaju impresivan nutritivni profil, kao i bioaktivne molekule, koje su neophodne za mnoge biološke funkcije. Zato je maitake gljiva predmet mnogih naučnih studija, a naročito metaboličko-endokrinog sistema.

Maitake tablete i metabolički sindrom

Prema brojnim istraživanjima, dokazano je da maitake gljive pomažu u poboljšanju kardiovaskularnog zdravlja (holesterol, trigliceridi, hipertenzija). Takođe utiče na metabolizam lipida, smanjuje akumulaciju lipida u jetri.

Maitake mogu da pomognu u sprečavanju gojaznosti menjanjem strukture mikrobiote crevnog sadržaja, promovisanju raznolikosti i bogatstva mikrobiote i povećanjem korisnih bakterija. Sadrži veću količinu vlakana tako da ubrzava peristaltiku i pomaže kod opstipacije.

Gljiva Maitake poznata je kao

Gljiva maitake poznata je kao “čudotvorna pečurka” i “pečurka večne mladosti i dugovečnosti”

Visoke je nutritivne vrednosti maitake pomažu kod oporavka od fizičkog napora i u prevenciji bolesti koje su povezane sa životnim stilom-hipertenzija, hiperlipemija i arteroskleroza.

Šta je MX-frakcija?

Maitake tablete su nastale MX-frakcijom, a to je poseban polisaharid izolovan iz gljive maitake. Ova frakcija je otrkivena od strane profesora emeritusa Farmaceutskog fakulteta Kobe Dr Hiroaki Nanbe.

Godine 1999. objavljeno je da je ovaj ekstrakt efektivan kod bolesti kardiovaskularnog sistema i da deluje preventivno na pojavu visokog krvnog pritiska, poboljšava stanje kod dijabetesa i povoljno utiče na metabolizam lipida.

Rezultati kliničkih studija za insulinsku rezistenciju i metabolički sindrom

Dobra je vest da se insulinska rezistencija i metabolički sindrom mogu sprečiti i poništiti poboljšanom ishranom, telesnom aktivnošću i suplementacijom maitake MX-frakcije.

Naime, još 1987. godine istraživanje je pokazalo da je kod hipertenzivnih miševa hranjenih maitake prahom došlo do značajnog pada njihovog sistoličkog krvnog pritiska uz smanjenje ukupnog holesterola.

Sredinom 1990-ih eksperimenti s dijabetičkim miševima pokazali su da maitake sadrži komponente koje smanjuju povišen nivo šećera u krvi i insulina, kao i telesnu težinu. Naknadna istraživanja identifikovala su specifičan spoj maitake topiv u vodi u sa snažnim hipoglikemijskim delovanjem.

Studije koje potvrđuju ulogu MX-frakcije provedene su na Univerzitetu Georgetown. U tim je eksperimentima MX-frakcija smanjila nivo glukoze u krvi, krvni pritisak i telesnu težinu kod genetski gojaznih i dijabetičkih pacova. Maitake ekstrakt je takođe sprečio hipertenzivne štakore na dijeti s visokim udelom šećera da razviju insulinsku rezistenciju.

Nadalje, klinička studija je otkrila da su dijabetičari tipa 2 koji su dva meseca uzimali MX-frakciju natašte mogli značajno smanjiti nivo glukoze u krvi, trigliceride, insulin i telesnu težinu.

Maitake MX-frakcija takođe mogu biti efikasno pomoćno sredstvo za lečenje hipoglikemije. Lekari izveštavaju da su pacijenti koji pate od niskog nivoa šećera u krvi praćene niskom energijom i umorom doživeli nagli porast energije i smanjenje želje za slatkim nakon uzimanja MX-frakcije.

ORIGINALNE JAPANSKE DR. NANBA MAITAKE TABLETS

Pokazana je imunostimulirajuća, antidijabetska, antihipertenzivna i druge aktivnosti. Maitake utiče na metabolizam lipida, smanjuje akumulaciju lipida u jetri. Takođe, suplementi ovr gljive snižavaju ukupni holesterol i LDL frakciju.

Sindrom policističnih jajnika

Sindrom policističnih jajnika (PCOS) vodeći je uzrok neplodnosti, koji pogađa 5-10 posto žena reproduktivne dobi. Nedavno je efektivnost maitake MX-frakcije procenjena kod žena s policističnim jajnicima, stanjem u kojem jajnici ne proizvode jajašca.

Studiju su proveli lekari iz tri vodeće japanske ginekološke klinike i tokijske bolnice. Osamdeset pacijenata s dijagnozom PCOS-a bilo je uključeno u studiju. Pacijentice su nasumično raspoređene da primaju maitake MX-frakciju ili klomifen citrat (CC), lek koji se smatra prvom linijom terapije za induciranje ovulacije kod pacijentica s PCOS-om.

Iako se CC obično dobro podnosi, on ima potencijalno ozbiljne nuspojave i ne preporučuje se za dugotrajnu upotrebu. Nasuprot tome, nisu uočene nikakve značajne nuspojave MX-frakcije i može se koristiti neograničeno dugo. Ispitanice su počele uzimati maitake MX-frakcije prvog dana menstruacije ili CC pet do devet  dana menstruacije i nastavile s uzimanjem tri ciklusa do dvanaest sedmica.

Ovulacija je primećena kod 20 od 26 (80 posto) pacijentica lečenih MX-om i kod 29 od 31 (94 posto) ispitanica lečenih CC-om, što nije statistički značajna razlika. Primetno je da je 6 od 8 pacijentica u CC skupini koje nisu uspele ovulirati ovuliralo nakon primene MX-a.

Konačno, 3 od 26 pacijentica u MX skupini izrazile su želju za trudnoćom i sve tri pacijentice su zatrudnele. Ovi rezultati sugerišu da MX-frakcija ima veliku vrednost kao učinkovito lečenje anovulacije samostalno ili u kombinaciji s CC-om, te kao naknadno lečenje pacijentica s PCOS-om koje ne reagiraju na CC.

Stoga se ekstrakt glikoproteina iz gljive maitake (MX-frakcija) smatra jednom od alternativnih metoda za poboljšanje osetljivosti na insulin i također za poticanje aromatizacije testosterona u estradiol u granuloznim stanicama.

Dr. Nanba Maitake tablete možete poručiti na sledeći način:
Posetite naš sajt: magicnobiljeshop.com
Pozovite i poručite preparate na ove brojeve telefona:
011/245-07-82 011/242-09-55 011/328-3507 064/643-30-55

AlbyDeTweede / gettyimages.com