BRZO REŠENJE ZA GORUŠICU

by | 23.07.2023

Otkrivamo vam tri efikasna napitka koja donose olakšanje

Kućni lekovi za gorušicu mogu biti jednostavni i praktični, i mogu pomoći da se smanji nelagodnost koju donose simptomi.

Prirodnim putem pobedite gorušicu

Gorušica se javlja kada se želudačna kiselina diže do jednjaka, prema ustima, i izaziva bol i peckanje. Ovo se posebno dešava nakon obroka. Imajte na umu da ovi kućni lekovi ne bi trebalo da zamene bilo kakve preporuke od vašeg lekara, već ih treba koristiti kao dopunu propisanom lečenju.

Ovi čajevi mogu vam pomoći da ublažite simptome.

Napici koji će vam pomoći da ublažite gorušicu

1. Limunada

Voda pomešana sa limunom je stari prirodni lek koji se koristi za ublažavanje gorušice. Sadrži alkalna svojstva i deluje kao prirodni antacid. Mnoga istraživanja pokazuju, međutim, limunada takođe može pogoršati simptome kod nekih ljudi. Zbog toga je najbolje preći na neki drugi napitak ako vam limunada ne odgovara.

Da biste pripremili ovu prirodnu metodu, dodajte jednu kašiku limunovog soka u jednu šolju tople vode. Ova smeša se može uzimati 30 minuta pre obroka.

2. Čaj od đumbira

Čaj od đumbira sadrži mnoge zdravstvene prednosti i poznato je da poboljšava varenje. Povećava proizvodnju digestivnih enzima i skraćuje vreme u kome hrana sedi u stomaku, što može smanjiti gorušicu.

Zbog svojih fenolnih jedinjenja, đumbir je takođe odlična opcija za ublažavanje iritacije želuca. Da biste koristili čaj od đumbira kao lek za gorušicu, dodajte 4 do 5 tankih kriški ili 2 kašike naribanog đumbira u jedan litar hladne vode. Ostavite da odstoji sar vremena i pijte tokom dana.

3. Aloe vera sok

Aloe vera takođe ima umirujuća svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upale u želucu i jednjaku. Može smanjiti bol i peckanje povezane s gorušicom i veoma je efikasan za lečenje gastritisa.

Da biste pripremili sok od aloe vere kod kuće, trebalo bi da operete i temeljno osušite listove aloe vere. Zatim odrežite podnožje listova i stavite ih okomito da se iscedi sok. Zatim isecite strane listova po dužini, položite listove i otvorite ih pazeći da izbegnete kontaminaciju gela u listu preostalim žutim sokom.

Da biste uklonili gel, možete ga sastrugati kašikom, pazeći da uklonite sve zelene delove lista ili soka koji su uhvaćeni u gelu. Zatim stavite polovinu jabuke isečene na kockice i gel aloe vere u blender (oko 100 g gela na svakih 1l). Izmešajte ovo u blenderu i popijte.

Foto: AndreyPopov / gettyimages.com