BROJSOVA DIJETA I TERAPIJA GLADOVANJEM

by | 18.08.2022

 Austrijski naturopata tvrdio je da su belančevine odgovorne za nastanak kancera

 

Rudolf Brojs   (1899-1990) bio je austrijski naturopata i autor jedne od najpopularnijih  alternativnih terapija protiv kancera. Njegova knjiga „Rak, leukemija i druge prividno  neizlečive bolesti“  posvećena  je metodi terapeutskog gladovanja kod bolesnika koji su oboleli od karcinoma.

Brojsova terapija gladovanjem je, po rečima samog autora, do 1980. godine, uspešno izlečila preko 40.000 obolelih od karcinoma i drugih podjednako teških bolesti.

Po dr Brojsu rak je potpuno samostalna tvorevina unutar našeg organizma, za čiji razvoj, rast i napredak su najzaslužnije belančevine, koje se u najvećoj meri nalaze u  uobičajenoj čvrstoj hrani koju svakodnevno konzumiramo. Totalna terapija po Brojsu je pre svega unošenje prirodnih sokova od povrća koje je organski uzgojeno u  kombinaciji sa gladovanjem.

Brojsovi sokovi  ne sadrže belančevine i doprinose da, kako je tvrdio,  organizam počne da crpi iste iz samog tumora, što će na kraju dovesti do  njegove razgradnje i izlečenja.

Dijeta podrazumeva potpuno izbacivanje čvrste hrane koja u sebi sadrži belančevine iz svakodnevnog jelovnika tokom 42 dana.

U cilju svog metoda lečenja dr Rudolf Brojs je savetovao prirodne sokove od korenastog povrća i čajeve od lekovitog bilja.

Recept za sok

300 g cvekle ili oko 50%

 100 g korena celera

100 g šargarepe

 30 g rotkve

Od sastojaka napraviti sok i koristiti samo deo tečnosti bez taloga. 

  Ukoliko je u pitanju kancer jetre u Brojsov sok se dodaje i sirov krompir.

Uz sok, tokom gladovanja, piju se i mešavine čajeva, ukupno do 2 l dnevno.