ALFA-LIPOINSKA KISELINA: MOĆAN ANTIOKSIDANS KOJI ČUVA ZDRAVLJE

by | 04.08.2023

 Ova kiselina je za razliku od drugih antioksidanasa rastovrljiva u vodi te na višestruke načine pomaže telu

ALFA-LIPOINSKA KISELINA: MOĆAN ANTIOKSIDANS KOJI ČUVA ZDRAVLJE  

Alfa-lipoinska kiselina je antioksidans koji štiti telo od slobodnih radikala koji mogu da oštete organe, tkiva, kao i da smanje fukciju imuniteta

Šta je alfa-lipoinska kiselina

Alfa-lipoinska kiselina je antioksidans koji proizvodi telo. Nalazi se u svakoj ćeliji, gde pomaže pretvaranju glukoze u energiju. Antioksidansi napadaju slobodne radikale, otpadne proizvode koji nastaju kada telo pretvara hranu u energiju. Slobodni radikali izazivaju štetne hemijske reakcije koje mogu oštetiti ćelije, što otežava telu da se bori protiv infekcija. Oni takođe oštećuju organe i tkiva.

Kako deluje alfa-lipoinska kiselina?

Pored toga, mnogi antioksidansi deluju samo u vodi (kao što je vitamin C) ili masnim tkivima (kao što je vitamin E), ali alfa-lipoinska kiselina je rastvorljiva i u masti i u vodi. To znači da može da deluje u celom telu. Antioksidansi u telu se troše dok napadaju slobodne radikale. Ali dokazi sugerišu da alfa-lipoinska kiselina može pomoći u regeneraciji ovih drugih antioksidanas i da ih ponovo učini aktivnima.

U ćelijama tela alfa-lipoinska kiselina se menja u dihidro-alfa-lipoičnu kiselinu (DHLA) . Alfa-lipoinska kiselina nije isto što i alfa-linolenska kiselina, koja je omega-3 masna kiselina koja može pomoći zdravlju srca.

Alfa-lipoinska kiselina poseduje biološku antioksidativnu aktivnost i aktivnost u povećanju proizvodnje biološke energije.

Snižava nivo šećera u krvi

Nekoliko studija sugeriše da alfa-lipoinska kiselina pomaže u snižavanju nivoa šećera u krvi. Njena sposobnost da uništava slobodne radikale može pomoći ljudima sa dijabetičkom perifernom neuropatijom, koji imaju bol, peckanje, svrab, peckanje i utrnulost u rukama i nogama zbog oštećenja nerava. Istraživači veruju da alfa-lipoinska kiselina pomaže u poboljšanju osetljivosti na insulin.

Alfa-lipoinska kiselina se godinama koristi za lečenje periferne neuropatije u Nemačkoj. Jedna studija je otkrila da uzimanje alfa-lipoične kiseline za dijabetičku neuropatiju smanjuje simptome.

Uzimanje alfa-lipoične kiseline može pomoći drugom stanju povezanom sa dijabetesom zvanom autonomna neuropatija, koja utiče na nerve unutrašnjih organa. Jedna studija na 73 osobe sa srčanom autonomnom neuropatijom, koja utiče na srce, otkrila je da su ispitanici prijavili manje znakova stanja kada su uzimali 800 mg alfa-lipoične kiseline oralno.

Napomena: Za dijabetičare i osobe koje uzimaju antidijabetike potreban poseban oprez, kako bi se izbegla moguća hipoglikemija.

Štiti mozak

Pošto alfa-lipoinska kiselina može lako da prođe u mozak, može pomoći u zaštiti mozga i nervnog tkiva. Istraživači sugerišu da bi mogao da pomogne kao potencijalni tretman za moždani udar i druge probleme mozga koji uključuju oštećenje slobodnih radikala, kao što je demencija.

 

ALA Vege (Alfa-lipoinska kiselina) tablete možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobilje.cubes.rs

 

Haya Labs Milk Thistle Extract, seme sikavice, silimarin, jetra