AKO ŽELITE DA SMRŠATE – IDITE NA MASAŽU

by | 21.07.2023
ako-zelite-da-smrsate-idite-na-masazu_ako-zelite-da-smrsate-idite-na-masazu.jpg

Istopite kilograme dok se opuštate od stresa i napetosti u mišićima

 

Ako želite da smršate masaža je idealan način. Istraživanja pokazuju da su uravnotežena ishrana, vežbanje i masaža savršena strategija za gubitak kilograma.

Ako želite da smršate isprobajte ove metode

Masaža je stekla ogromnu popularnost kao spa tretman koji brine o vašem opštem zdravlju i dobrobiti, a pored toga pomaže u kontroli težine. Ovo su samo neke od prednosti masaže:

Smanjuje masnoću na stomaku: Naučna stidija je dokazala da masiranje abdominalnog područja aromatičnim uljima pet dana u nedelji smanjuje abdominalno masno tkivo i obim struka.

Poboljšava cirkulaciju: Masaža celog tela podstiče cirkulacije. To pospešuje izbacivanje tokosina iz tela i ubrzava metabolizam.

Tonira mišiće: Masaža pospešuje tonus tela, a takođe smanjuje bol i ukočenost.

Poboljšava digestivne funkcije: Zdrava creva su ključna za mršavljenje. Masaža stimulište aktivnost creva čime se poboljšava pokretljivost, sprečava zatvor, bol i nadutost u stomaku.

Smanjuje stres: Stres dovodi do nakupljanja toksina u telu, što može dovesti do usporavanja metabolizma, kao i prejedanja. Masaža pomaže u smanjenju stresa i oslobađa hormone koji popravljaju raspoloženje. Takođe smanjuje apetit i sprečava prejedanje.

Poboljšava kvalitet sna: Masaža opušta mišiće, a to je jako bitno za kvalitetan san.

Snižava krvni pritisak: Duboka masaža tkiva i aromaterapijska masaža mogu pomoći u snižavanju visokog krvnog pritiska.

Ako želite da smršate: 2 efikasne masaže

1. Limfna masaža

Pospešuje limfnu drenažu, odnosno izbacivanju viška tečnosti u predelu struka, zglobova, članaka i nogu. Ova metoda pomaže detoksikaciju i smanjuje nadutost i nadimanje. Studija je otkrila da masaža limfne drenaže ili ručna masaža mogu pomoći u smanjenju sala na butinama i stomaku.

2 Aromaterapijska masaža

Aromaterapijska masaža je posebna vrsta masaže za mršavljenje koja smanjuje želju za prejedanjem. Ovaj oblik holističke terapije takođe pruža oslobađanje od stresa. Posebna aromatična ulja napravljena od ekstrakata cvetova, plodova, lišća, kore i semena koriste se za masažu problematičnih područja ili celog tela.

Utvrđeno je da jedan sat aromaterapijske masaže sa uljem grejpfruta, uljem čempresa i drugim uljima tokom šest nedelja pomaže u smanjenju abdominalne masti i obima struka.

Ljudi koji koriste ovu vrstu masaže kažu da bolje spavaju, te da nemaju bolove u mišićima. Aromaterapijska masaža takođe pomaže u smanjenju stresa i depresije, pa stoga sprečava i prejedanje.

Foto: Andrii Lysenko / gettyimages.com