Gorski kristal: Pomaže vam da očistite sebe i prostor od negativne energije

by | 23.04.2024
Gorski kristal: Pomaže vam da očistite sebe i prostor od negativne energije

Gorski kristal je jedan od moćnijih. On ne samo da pomaže u zaštiti od negativne energije, nego va može pomoći i da manifestujete odrđene ciljeve. Saznajte kako se radi sa ovim kristalom.

Ako volite kristale, velika je verovatnoća da imate parče prozirnog kvarca ili dva u svojoj kolekciji. Ali koliko zapravo znate o ovom popularnom kamenu i kako ga koristiti? Pitali smo stručnjake da ne morate — evo šta su oni imali da kažu.

Šta je gorski kristal?

Kvarc je tehnički kristalni mineral napravljen od silicijum dioksida, koji karakteriše njegova providna, skoro bela boja. Smatra se i glavnim kristalom jer je poput prazne ploča koja se može koristiti na mnogo različitih načina .

Gorski kristal je jedan od najdinamičnijih kristala koje možete imati, jer može i odbiti negativnost i privući pozitivnost. Veoma je upečatljiv, tako da je važno postaviti jasnu i direktnu nameru kada radite sa ovim kamenom.

Gorski kristal: Moćna svojstva

U kristaloterapiji, ovom kristalu se pripisuje nekoliko moćnih benefita:

Pojačava energiju

Gorski kristal odličan za rad sa određenim namerama, jer se smatra da je pojačavač energije sa kojom ga programirate. Dakle, bilo da je vaša namera da se manifestuje obilje, da se zaštitite ili čak da očistite stagnirajuću energiju, prozirni kvarc može pomoći u obavljanju posla.

Privlači pozitivnu i odbija negativnu energiju

Ko ne bi voleo da iskoristi više pozitivnosti u svom životu, zar ne? Ovaj kristal to svakako omogućava. Takođe, može pomoći u odbijanju negativnosti. Opet, pošto ovaj kristal deluje skoro kao prazna ploča, važno je da budete zaista jasni kada ga koristite za postavljanje namera.

Pomaže u čišćenju uma

Jedna od primarnih prednosti čistog kvarca je pomoć u promovisanju jasnog, smirenog uma. Vekovima je ovaj kristal cenjen jer pomaže u balansiranju tela i čišćenju uma.

Balansiranje krunske čakre

Svaka od sedam glavnih čakri je povezana sa drugačijim kristalom, a čisti kvarc najviše koristi krunskoj čakri. Ova čakra se odnosi na višu svest, a čisti kvarc vam može pomoći da se otvorite dubljem osećaju duhovnosti.

Kako koristiti ovaj kristal?

Postoji nekoliko metoda pomoću kojih možete da radite sa ovim kristalom:

Meditacija

Jedan jednostavan način da uključite prozirni kvarc u svoju rutinu je jednostavno meditirati s njim. Šta god da je vaša namera ili svrha meditacije, ovaj kristal će to pojačati i pomoći vam da se povežete sa višom svešću.

Nosite ga sa sobom tokom dana

Može da va szaštiti od svake negativnosti, ali i da pomogne u manidestovanju vaših namera.
Znajući da prozirni kvarc pomaže da se pojačaju namere, odličan je za upotrebu ako želite nešto da manifestujete. Prvo ga programirajte tako što ćete da držati u levoj ruci (ženska, ruka koja prima), zatvorite oči i izrazite svoju nameru. Recite naglas svoje namere.

Čišćenje tela i prostora

Ako tražite energično osveženje, bilo u svom telu ili prostoru, gorski kristal vam može pomoći. Pronađite komad sa šiljastim krajem (ili čak štapićem) i koristite ga za usmeravanje i kretanje ustajale energije. Možete ga koristiti kao četku kojom ćete “četkati” svoju auru, odnosno energetsko polje.

Da biste očistili prostor, držite kristal u ruci sa špicem okrenutim prema spolja i pravite rukom pokrete kao da skidate paučinu.

PamWalker68 / gettyimages.com