Topaz jača volju i pomaže da se lakše povežete sa božanskom energijom

by | 11.03.2024
Topaz jača volju i pomaže da se lakše povežete sa božanskom energijom

Topaz je oduvek bio popularan kamen među kraljevima. I danas je veoma popularan zahvaljujući svojim duhovnim možima – obezbeđujući neophodnu energiju za ostvarenje želja.

 

Najranija poznata upotreba topaza datira oko 2000. godine pre nove ere u Egiptu, gde je korišćen kao talisman za odbijanje zlih duhova. Mnoge drevne kulture verovale su da topaz može da izleči fizičke bolesti, kao što su glavobolja, groznica i slepilo.

Šta je topaz i koje su njegove moći?

Topaz je smatran vrednim od strane kraljevske porodice i plemstva u srednjem veku zbog svoje lepote i retkosti. Često se postavljao u krune ili drugi nakit koji su nosili kraljevi i kraljice.

Verovalo se da topaz ima posebne moći koje mogu zaštititi od opasnosti ili štete. Ovo verovanje verovatno potiče iz njegove povezanosti sa bogom Sunca Ra u egipatskoj mitologiji. I  danas je ponovo popularan zvog svoje metafizičke prirode.

Topaz i duhovna svojstva

Veruje se da topaz u duhovnom svetu ima moćna svojstva, a ovo su samo neka.

Snaga volje

Topaz pomaže u jačanju volje, omogućavajući vam da ostanete fokusirani na svoje ciljeve i lakše ih postignete. Stavite topaz na kristalnu mrežu sa citrinom i selenitom da biste povećali snagu volje za poslovni uspeh.

Duhovna svest

Topaz pomaže u jačanju duhovne svesti, omogućavajući vam da se lakše povežete sa božanskom energijom univerzuma. Stavite topaz u čašu vode na 15 minuta, a zatim uklonite topaz i kada se istuširate pospite ovu vodu po telu.

Emocionalna ravnoteža

Topaz vam pomaže da ostanete smireni u teškim situacijama i pomaže vam da donosite bolje odluke sa mesta unutrašnjeg mira i jasnoće. Meditirajte sa topazom na krunskoj čakri 15 minuta da biste očistili svoje srce od izazovnih emocija i doneli mentalni mir.

Usklađivanje energija

Topaz privlači obilje u vaš život, pomažući vam da manifestujete svoje želje sa većom lakoćom i uspehom. Svakodnevno nosite privezak ili nakit od topaza da uskladite svoju auru sa učestalošću obilja i pozovete bogatstvo u svoj život.

Ostvarenje želja

Topaz pomaže da se snovi manifestuju u stvarnost obezbeđujući neophodnu energiju da se ti snovi manifestuju u fizički oblik ili postojanje. Postavite topaz blizu svog radnog prostora za veći uspeh i produktivnost.

Ryan McVay / gettyimages.com