Peruanska crna maka: Moćan afrodizijak

by | 18.06.2023
Promo peruanska maka

To je prirodni lek koji se može koristiti za lečenje određenih zdravstvenih problema, uključujući neplodnost i slab seksualni nagon

Crna maka je postala popularna poslednjih decenija. Ona je snažan afrodizijak, a pored toga blagotovrno utiče na reproduktivno zdravlje kod muškaraca i žena. To su potvrdile i naučne studije.

Crna maka: Čudo iz Perua

Maka (Lepidium meyenii) je biljka poreklom sa Anda u Peruu. Maka je biljka koju su neke populacije u Peruu koristile hiljadama godina kao lek za mnoge bolesti, a poslednjih nekoliko decenija postala veoma popularna. Razlog tome je što poboljšava plodnost i jača libido.

1.1 Crna maka

Zašto je crna maka moćan afrodizijak

Maka je bogata mineralima, posebno selenom, kalcijumom, magnezijumom, cinkom, kalijumom i gvožđem. Sadrži veliku količinu masnih kiselina uključujući linolensku, palmitinsku i oleinsku kiselinu i 19 amino-kiselina, kao i polisaharide. Sadrži i specifične alkaloide, koji se zovu makamidi i makaeni. Oni mogu da utiču na rad hipotalamusa, hipofize i nadbubrežne žlezde što je čini adaptogenom biljkom. Njeno najefikasnije dejsto je, između ostalog što povećava izdržljivost, potenciju kod muškaraca, libido i plodnost.

Neke studije su otkrile da crna maka može da pomogne muškarcima koji imaju slabu seksualnu želju. Dokazano je i da poboljšava erektilnu disfunkciju. Jedna studija je dokazala da svakodnevno konzumiranje make poboljšava proizvodnju i kvalitet sperme.
Jedna starija studija iz 2015. godine rađena je na ženama koje su imale seksualnu disfunkciju izazvanu antidepresivima. Svakodneno konzumiranje make tokom 12 nedjelja poboljšalo je njihov seksualni život.

Donosi osećaj smirenosti i zadovoljstva

Crna maka takođe poboljšava i kvalitet sna i stabilizuje lučenje reproduktivnih hormona, hormona rasta, TSH i nivoa glukoze u krvi. Doprinosi osećaju smirenosti i zadovoljstva jer podstiče lučenje serotonina i endorfina. Za ekstrakte crne make dokazano je neuroprotektivno i neuromodulatorno delovanje.

Kako se dobija ekstrakt crne make?

Ekstrakt korena crne make koji se nalazi u proizvodu dobija se vodeno-etanolnom, sporom maceracijom, uz mehaničko hladno presovanje, kako bi se dobio koncentrovan ekstrakt (18:1), što znači da je korišćeno 18 kg korena crne make kako bi se dobio litar ekstrakta.

 

Ekstrakt korena crne make možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje:

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobiljeshop.com

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

CRNA MAKA EKSTRAKT, 90ml

SCStock / gettyimages.com, Magično bile shop