Pun mesec u Raku 26.decembra 2023: Saznajte kako će ovaj Hladni mesec uticati na vas?

by | 25.12.2023
Pun mesec u Raku 26.decembra 2023: Saznajte kako će ovaj Hladni mesec uticati na vas?

Dok pun mesec u Raku krasi noćno nebo, emocije se kovitlaju poput oluje, podstičući nas da uronimo u dubine naših najskrivenijih osećanja. Istražite ovaj ples srca i uma.

Ovaj nebeski spektakl, Hladni mesec, dešava se 26. decembra 2023. u 16:15h. To je važan trenutak koji nas poziva da istražimo svoje najdublje biće i otrijemo duboko skivene emocije.

Pun mesec u Raku: Vreme je da preispitamo emocije

Pod blistavim svetlosi Meseca u Raku koji se suprotstavlja Suncu u Jarcu, nalazimo se na nekoj vrsti kosmičke raskrnice. Lunarna energija, ukorenjena u emotivnom Raku, dotiče naše srce,  mami nas da sledimo put emocija.

Istovremeno, Sunce u ambicioznom Jarcu nas poziva da koristimo logiku i razum, potencijalno nas odvraćajući od neprocenjivih emocionalnih uvida. Izbor između srca i glave nije jednostavan, ali je neosporno suštinski.

Inače, pun menec je zapravo kosmička tačka osobađanja. Pun Mesec u Raku ovog decembra podstiče nas da se oslobodimo viška prtljaga kroz tihu meditaciju ili duhovnu praksu. Pomoći će nam da otkrijemo i deo sebe koji smo duboko potisnuli, kao i ličnoj transfomraciji.

Pun mesec u Raku: Uticaj Jupitera, Saturna i retrogradnog Merkura

Rak arhetip božanske majke koji neguje, ali je potencijalno destruktivan, sličan beskonačnom ciklusu smrti i ponovnog rađanja. Ovaj kardinalni vodeni znak poziva na introspekciju, podstičući nas da otkrijemo šta nas zaista iznutra hrani i pokreće.

Prekriveni teškom nostalgijom, pun mesec nas poziva da se zagledamo u našu porodičnu dinamiku i emocionalne obrasce. Harmoničan sekstil Jupitera pojačava lunarni uticaj, vodeći nas ka bezbednosti unutar našeg srca. Jupiterov harmonični sekstil prema Suncu u Jarcu poboljšaće emotivni život.

Saturn, ključni igrač, formira stabilan trigon sa Mesecom, pozivajući na odgovornost za postupke i osećanja, posebno u vezi sa porodicom. Međutim, retrogradni Merkur u neposrednoj blizini Marsa upozorava na potencijalne burne ispade i iskrene razgovore koji neće biti prijatni.

Dok nas obasjava ovogodišnji poslednji pun mesec, pred nama se nazire svestan izbor. Bilo da poslušamo emocije ili pustimo razum da nas vodi, odluka koju donesemo u ovom periodu odraziće se na narednu godinu.

Stojeći na ovoj nebeskoj raskrsnici, neka se naš izabrani put uskladi sa našim istinskim težnjama. Prepustite se ovoj energiji punog meseca jer će nam pomoći da izađemo iz svoje ljušture i zablistamo u punom svetlu. Zapamtite, nikada nemojte da idete protiv sebe, ispunjavajte svoje želje i očekivanja, a ne tuđe. Ova mesečeva faza će vam pomoći u tome.

zoff-photo / gettyimages.com