Numerologija: Drevna veština otkriva dušu i šta zapravo krijete od drugih

by | 06.06.2024
Numerologija: Drevna veština otkriva dušu i šta zapravo krijete od drugih

Numerologija može da otkrije mnofo toga. Polazeći od imena i prezimena ovom posebnom numerološkom tablicom možete bolje razumeti sebe, ali i dešifrovati nečiju ličnost.

Još su stari narodi koristili simboliku brojeva kako bi pronikli u tajne sudbine i na neki način predodredili buduće događaje. Magija brojeva je i danas veoma popularna jer može da pruži odgovore na mnoga pitanja.

Numerologija otkriva  dušu

Kada je reč o određivanju sudbine i karaktera, numerologija uglavnom koristi dve polazne tačke, datum rođenja, ali i ime i prezime. Naime, u ovom slučaju svako slovo ima adekvatan numerološki broj. To znači da se svakom slovu imena i prezimena doda njegova numerološka vrednost, brojevi se saberu i svedu na jednu cifru.

U ovom broju objasnićemo vam kako se na osnovu tog broja može dokučiti nečiji karakter i to na osnovu tri stavke:
a. intimni broj koji označava osobine koje krijete od drugih;
b. nasledni broj otkriva ono što vam dolazi po porodičnom nasleđu;
c. ekspresivni broj otkriva vašu prirodu i način delovanja.

Sva tri broja izračunavaju se pomoću ove tabele i to na sledeći način:
А-1; B-2; V-3; G-4; D-5; Đ-6 E-7; Ž-8; Z-9; I-1; J -2; K-3; L-4; M-5; N-6; O-7; P-0; R-9; S-1; T-2; Ć-3; U-4; F-5; H-6; C-7; Č-8; Š-9;

Na primer: Ana – 1+6+1= 8 (Ovako se računa INTIMNI broj)
Lazić – 4+1+9+1+3= 15; 1+5=6 (Ovako se računa NASLEDNI broj)
8+6=14; 1+4= 5 (Ovako se računa EKSPRESIVNI broj)
Slova LJ, NJ i DŽ – računaju se kao zbir, npr: LJ =4+2; DŽ = 5+8 = 13 1+3= 4

Numerologija: Značenje intimnog broja

U numerologiji ovaj broj otkriva težnje, interesovanja, tajne snove i želje, a računa se samo na osnovu imena, koristeći navedenu tabelu:

 1. Impulsivna ste, entuzijastična i kategorična osoba. Vi nekog ili volite ili ne volite i to otvoreno pokazujete. Ne volite da se prilagođavate niti pokoravate autoritetima.
 2. Niste od akcije nego se prepuštate sudbini na volju. S obzirom na to da ste osoba s razvijenom maštom, volite lepo i umetnost. U vašem životu važnu ulogu imaju emocije.
 3. Odlikuju vas inteligencija i mobilnost. Vaš šarm okuplja ljude, kao pčela med. Susreti, druženje i putovanja igraju značajnu ulogu u vašem životu i vi nikada niste usamljeni.
 4. Ulažete svu snagu da obezbedite bogatstvo za porodicu i dom. Idete svojim putem sistematično i metodično i ne dozvoljavate da vas drugi sputavaju. Odličan ste radnik, vredan, marljiv, oprezan i delikatan. Na vas čovek može da se osloni.
 5. Entuzijasta ste koji obožava da je uvek na sceni. Pomalo ste egocentrični jer želite da se sve vrti oko vas. Živite intenzivno, ne trpite lenjivce i ljude koji sitničare. Mnogo dajete, ali i očekujete.
 6. Veoma ste osetljivi tako da i svaka sitnica može da vas povredi. Samopožrtvovanost i snishodljivost omogućavaju vam da dođete do cilja. Nikada se otvoreno ne suprotstavljate, nego se držite maksime „tiha voda breg roni“.
 7. S tako vatrenim duhom retko kada možete dugo da se skrasite na nekom mestu. Privlače vas putovanja, avanture, a vaša žeđ za znanjem je ogromna. Niste baš najverniji u ljubavi jer mislite da je u tuđem dvorištu „trava uvek zelenija“.
 8. Pokret je reč koja bi mogla da vas opiše. Nigde nemate mira, stalno ste u akciji. Obožavate kada vam iskrsnu problemi jer nalazite zadovoljstvo u njihovom rešavanju.
 9. Imate odličnu percepciju što vam omogućava da se lako prilagodite drugima. Zbog toga ste omiljeni ne samo u porodici i društvu nego i na poslu. Po prirodi ste idealista, ali uvek držite malo odstojanje između sebe i drugih ljudi.

Šta otkriva nasledni broj?

Računa se na osnovu prezimena pomoću gorenavedene tabele. Udate žene računaju na osnovu svog devojačkog prezimena:

 1. Krasi vas hrabrost i bez problema se suočavate sa svim opasnostima. Pošto ste aktivna osoba, ne volite prebacivati svoj posao na druge. Brzo vam dosadi jednoličnost pa sebi nađete nešto zanimljivije.
 2. Vi ste strpljiva, neumorna i postojana osoba, zbog čega ste mnogima „rame za plakanje“. Privlači vas komfor i uglavnom ga obezbeđujete sopstvenim radom. Zadovoljstvo vam pričinjava komunikacija s ljudima jer ne volite da budete sami.
 3. Odlikujete se brzinom uma, spretnošću, radoznalošću i snalažljivošću. Međutim, vaša najveća mana je rasejanost, a ako to uspete da kontroliše – s lakoćom ostvarujete uspeh. Za vas važi parola – glava među oblacima, ali nogama ste čvrsto na zemlji.
 4. Imate mnogo pozitivnih osobina koje ste nasledili od svojih predaka. Delimično zahvaljujući njima, vi znate kako se živi i umete to nasleđe da iskoristite onako kako bi trebalo. Zato mnogi voli da poslušaju vaše savete.
 5. Volite igru i iznenađenja, mogućnost da se doterate, da privučete pažnju. Osećate se slobodno među decom i odlikujete se ogromnim talentom za podučavanje. U vama uvek gori onaj mladalački plamen zahvaljujući kojem ste veoma kreativni.
 6. Ne umete da vodite besciljan način života, jer sve mora da ima svoju svrhu. Volite da pomažete drugima, da im se nađete kad zatreba, a njihova zahvalnost je vaša najveća nagrada. Veoma vam je stalno do toga šta drugi misle o vama.
 7. Ne volite da se suprotstavljate drugima i sputavate svoja osećanja bez obzira uprkos tome što patite i što vam to ponekad izaziva zdravstvene tegobe. Nije dobro što zadržavate u sebi te negativne emocije jer vam na duže staze mogu stvoriti zdravstveni problem.
 8. Veoma ste hrabri i smelo se nosite sa životnim teškoćama. Mnogi vam se dive baš zbog te osobine. Ne nasedate na provokacije ni ljude koji drame kako bi nešto izdejstvovali. Takođe umete da čuvate tajne, pa nije ni čudo što vam se ljudi toliko poveravaju.
 9. Osećate potrebu da uvek brinete o nekome, ne samo o deci, prijateljima i porodici nego i o životinjama. Ispunjava vas osećaj da ste nekome potrebni i da bez vas ne bi mogao da funkcioniše.

Numerologija i sudbina

Ekspresivni broj

Označava kako izlazite na kraj sa životnim problemima. Predstavlja zbir intimnog broja imena i naslednog broja prezimena:

 1. Velikodušni ste i strasni. Na poslu težite rukovodećim položajima. Biti potčinjeni – to je za vas kazna.
 2. Po prirodi ste veoma pokorni i senzibilni. U vašem srcu ne postoji praznina jer je uvek ispunjeno ljubavlju.
 3. Pored toga što ste veliki optimista, imate potrebu da uvek budete u centru pažnje. U profesionalnom pogledu neophodna vam je akcija.
 4. Vaša osećanja su duboka, a vi ste jedna razumna, stabilna i odana osoba. Volite da radite, i sigurnim korakom lako dospevate do cilja.
 5. Za vas je sloboda vrednost koja nema zamenu. Ljubavne avanture su vam draže od velike ljubavi. Na poslu vas „ubija“ rutina.
 6. Težite harmoniji, lepoti i umetnosti. Najviše cenite dom, porodicu i ljubav.
 7. Imate blistave ideje, kroz život vas vode emocije, ali udružićete se samo sa onim osobama koje cene vašu nezavisnost.
 8. Realizujete se kroz posao, on je ključ vaših materijalnih uspeha. Teško vam je da nađete savršenog emotivnog partnera.
 9. Nežni ste, iskreni, ali se izuzetno plašite novih početaka. Radije ćete trpeti nešto što vam ne odgovara nego da sve porušite i krenete iz početka. Granica između ljubavi i prijateljstva nije vam uvek najjasnija.

zoff-photo; Helin Loik-Tomson / gettyimages.com