Ovo poludrago kamenje je najbolje za žene: Za ženstvenost, lepotu i energiju

by | 08.06.2024
Ovo poludrago kamenje je najbolje za žene: Za ženstvenost, lepotu i energiju

Veruje se da poludrago kamenje poseduje mušku i žensku energiju, zato je damama važno da odaberu ono koje im pogoduje – jer će im poboljšati ženstvenost. Otkrijmo o kojem kamenju se radi?

Naši preci su uvek pridavali veliki značaj različitom kamenju, kako dragom, tako i poludragom. Oni su verovali da svaki kamen ima određenu energiju, među njima „mušku“ ili „žensku“. Zahvaljujući tome, kamen može na izvestan način uticati na svog vlasnika. Danas ćemo porazgovarati o najviše korišćenom „ženskom“ kamenju.

Kamenje koje utiče na ženstvenost

Poznavaci poludragog kamenja savetuju da treba biti obazriv prilikom izbora ovih lristala zbog njihove energije i načina na koji utiču na duh i telo. Dakle, drage dame, hajde da razmotrimo koji od ovih kamenčića može da vam pomogne.

Kako malahit utične na ženstvenost?

Njegova zelena boja, izazvana visokom koncentracijom bakra, povezana je s planetom Venerom, i istovremeno, sa istoimenom boginjom ljubavi. Svojoj vlasnici ovaj kamen daje sigurnost u sopstvenu ženstvenost i lepotu, čini karakter blagim i mirnim.

Malahit se može preporučiti damama koje su prezauzete na poslu ili su preokupirane porodičnim poslovima i problemima – on će im pomoći da se sete svog ženskog načela i da se promene. Takođe, smatra se da malahit štiti od zavisti i uroka, jer pomaže da osvojite naklonost okoline, privlači u život potrebne i korisne ljude.

Mesečev kamen nežno smiruje

Naravno, ovaj kamen je astrološki povezan sa Mesecom. Ako je Venera pokrovitelj ženske ljubavi, onda je Mesec simbol žene-majke. Ovaj mineral nam pomaže da živimo u istom ritmu s prirodom, opušta, smanjuje napetost, daruje mudrost i širi vidike. Preporučuje se da se mesečev kamen nosi u slučaju premora, pojačane razdražljivosti.

Osim toga, on povoljno utiče na zdravlje pripadnica lepšeg pola. Ovaj kamen je povezan s intuicijom i maštom. On stimuliše kreativne potencijale, a pomaže, takođe, da pronađete odgovore na pitanja koja vas muče. Zato bi ga trebalo držati na prozoru, tako da njega pada mesečeva svetlost i na taj način ga puni energijom.

Lazurit za uspostavljanje harmonije

Zbog njegove nebeskoplave boje, Stari Egipćani su ga povezivali s boginjama Izidom i Nut. Smatra se da lazurit povoljno utiče na intelektualne, voljne i emocionalne osobine osobe koja ga nosi.

On pomaže ženi da uspostavi harmoniju u različitim oblastima života.
Ovaj kamen je zaštitnik novih početaka i pomaže da zbacite sa sebe breme prošlosti. Pošto lazurit poboljšava raspoloženje, preporučuje se da ga nose dame koje su sklone melanholiji i pesimizmu.

Ametist čuva energiju

Njegova energija daje blagost i spokoj i zato je idealan za žene. Drevni narodi su verovali da ovaj kamen štiti od trovanja i ujeda insekata. Preporučuje se da se nosi ametist u teškim situacijama: on pomaže da se brzo prevaziđe panika, da se stvari sagledaju objektivno i da se pronađe nejefikasnije rešenje problema.

Ametist je u stanju da pomogne damama koje su prinuđene da kombinuju brojne radne obaveze s brigom o porodici. Zahvaljujući ametistu, takva žena će uspeti da racionalnije troši svoju energiju. Takođe, ametist pogoduje razvoju intuicije, pomaže vam da prepoznate ko vam je prijatelj, a ko neprijatelj.

Ćilibar donosi samopouzdanje

Iako je povezan sa Suncem, koje se tradicionalno smatra „muškom“ planetom, ćilibar je u stanju da pozitivno utiče i na žene. On odgovara živopisnim osobama, agresivnim, emotivnim, daruje veru u sopstvene snage, pomaže da se ispolji usredsređenost ka cilju i individualnost, pogoduje uspehu i razvoju liderskih osobina, čini dame otvorenijima u komunikaciji.

Najtoplije se preporučuje kao talisman onima koji se trude da pobede stidljivost, ali isto i poslovnim ženama. Ovaj kamen jača  samopouzdanje. Takođe, ćilibar jača zdravlje – kako telesno, tako i duševno. Upravo zbog toga, indikovan je ženama koje pate od slabosti, istrošenosti, sindroma hroničnog umora. On je koristan dojiljama jer povećava količinu majčinog mleka.

heckmannoleg / gettyimages.com