Kako da ojačate intuiciju: Isprobajte ove četiri jednostavne metode

by | 21.03.2024
Kako da ojačate intuiciju: Isprobajte ove četiri jednostavne metode

Jeste li spremni da probate? Donosimo vam efikasne metode koje će vam pomoći da ojačate intuiciju. Ova veština vam može pomoći u raznim životnim situacijama i naročito u donošenju odluka.

Intuicija je sposobnost ili osećaj koji nam omogućava da razumemo ili osetimo nešto bez jasnog razmišljanja, logičkog zaključivanja ili svesnog razmišljanja. To je vrsta unutrašnjeg znanja ili osećaja koji može da nas vodi u donošenju odluka ili razumevanju situacija, iako ne možemo da objasnimo tačno kako smo došli do tog zaključka.

Kako da ojačate intuiciju

Intuicija može biti korisna u mnogim situacijama, ali se često razlikuje od racionalnog razmišljanja ili analize.

Vežbe koje će vam pomoći da ojačate intuiciju

Evo četiri jednostavna koraka koji će sigurno povećati vaše intuitivne moći:

1. Slušajte šta vam poručuje stomak

Verovali ili ne, vaš sistem za varenje može pomoći u poboljšanju vaše intuicije. Postoje neurotransmiteri u vašim crevima, tako da ako imate osećaj u stomaku, nije dobro to ignorisati. Poboljšajte taj aspekt svoje intuicije tako što ćete se “proveravati” svojim cevima kada morate doneti odluke.

Na primer, ako nekoga zapošljavate, postavite nameru pre intervjua da slušate i svojim umom i svojom intuicijom. Primetite fizičke senzacije u toj oblasti i zapitajte se kako se osećate zbog ove osobe. Da li se osećate mučno i teskobu? Ili vam je prijatno, osećate se radosno i opušteno?

2. Pratite tok energije

Obratite pažnju na to da li se u blizini nekoga osećate umorno i iscrpljeno ili energično i živahno. Neki ljudi su energetski vampiri koji će isisati život iz vas i povući vas dole. Ako se ne osećate dobro u blizini nekoga, vaša intuicija pokušava da vam nešto kaže.

3. Obratite pažnju na “bliceve”

Intuicija nam obično dolazi u trenutku uvida – a-ha! trenutak. Dolaze veoma brzo. Na primer, a-ha trebalo bi da pozovem nekoga. Ova osoba bi mogla da pomogne mom projektu. Kada dođu ti trenuci, ne dozvolite da prođu nego ih zapišite.

4. Uradite trominutnu meditaciju

Samo tri minuta tišine dnevno može vas dovesti u kontakt sa svojom intuicijom. Prošetajte ili zaključajte se u kupatilo ako je potrebno. Videćete koliko će meditacija doneti koristi već nakon nekoliko dana praktikovanje.

hobo_018 / gettyimages.com