Feng šui: Kako voda stvara balansa energija i privlači blagostanje

by | 12.02.2024
Feng šui: Kako voda stvara balansa energija i privlači blagostanje

Umetnost feng šuija je običaj koji naše domove i kancelarije održava u savršenoj harmoniji i ravnoteži. Da li ste znali da je voda ključni element za sprovođenje ove prakse?

 

Voda nije samo korisna za zdravlje i životnu sredinu. To je takođe način da unesete sreću i prosperitet u svoje živote kada se pravilno koristi u feng šuiju. Ali,  šta je zapravo fengu šui i kako možete da uključite njegovu upotrebu vode u svoj dom? Ovde imamo sve odgovore o feng šuiju i vodi za vas.

Voda u feng šuiju za savršen balans energija

Feng šui je drevna kineska praksa koja implementira sve prirodne elemente – drvo, vatru, zemlju, metal i vodu – u prostor kako bi pomogla u stvaranju pozitivnog protoka energije.

Feng šui se često pogrešno shvata kao način jednostavnog uređenja i ukrašavanja doma, ali je veoma formulisan sistem za balansiranje i privlačenje pozitivne energije u dom, kancelariju, sobu ili baštu.

Kada se pravilno izvrši u prostoriji, primetićete manje stresa i anksioznosti, kao i mnogo efikasniji protok energije. Cilj je da se stvori mesto koje je udobno i sa ljubavlju za vas i vašu porodicu gde se svi elementi dopunjuju kako bi stvorili ravnotežu i harmoniju.

Šta predstavlja element voda?

Voda je kineski simbol prosperiteta i obilja. Sve dok teče na miran način, simbolizuje bogatstvo ili novac koji dolazi svakog meseca! A kada se voda akumulira, to označava bogatstvo i kolekciju imovine poput kompanije, imovine ili preduzeća.

Prema legendi, da biste stekli veliko bogatstvo, morate akumulirati vodu. Možete izgraditi bazen ili ribnjak.

Pored svega što voda može doneti sreću, pogled i zvuk vode koja se kreće opušta i smanjuje stres. Takođe pomaže da pozitivna energija teče kroz vaš životni prostor u svakom trenutku. Stagnirajuća energija je negativna i izaziva pustoš u telu i umu, ali održavanje protoka energije smatra se izuzetno zdravim i revitalizuje energetsku životnu snagu.

Voda takođe pomaže da se ovlaži vazduh, što povećava kvalitet vazduha i predstavlja još jednu korist za vaše zdravlje.

Kako pravilno ugraditi element vode u dom?

Prvi korak ka uključivanju vodenog elementa feng šuija u vaš dom je da smanjite nered. Ovo se oslobađa loše neuredne energije i daje vam novi početak. Da biste imali dobar či, morate imati čist prostor, dobro osvetljenje i dobar kvalitet vazduha.

Fontana

Feng šui fontana pomaže u balansiranju energije i povećanju lične snage. Takođe donosi prirodu u zatvorenom prostoru kako bi uneo harmoniju u vaš dom.

Materijal i boja ne prave veliku razliku sve dok imate dovoljno vode. Samo pokušajte da izbegnete boje poput crvene, koja predstavlja vatru, element koji se sukobljava sa vodom. Fontana koju odaberete takođe može predstavljati jedan ili više elemenata. Metalna fontana, poput one od bakra ili čelika, predstavljaće element metala, dok će fontana od kamena ili keramike predstavljati element zemlje.

Element vode je veoma koristan u sledećim feng šui oblastima: na istoku, jugoistoku i severu. Fontane ne treba postavljati u pravcu juga jer se vezuje za ugled i slavu, a njen element je vatra.

Takođe ne stavljajte fontanu ispod stepeništa jer to može izazvati bolest ili drugu nesreću kod dece. Bez obzira na pravac, glavni ulaz u kuću je uvek dobro mesto za fontanu, jer ima tendenciju da privuče bogatstvo i uspeh. Samo proverite da li je levo od vrata. Veruje se da fontana sa desne strane može izazvati vanbračne veze.

Postavite fontanu negde u prostoriji, a zatim sačekajte nedelju dana i vidite da li se nešto promeni. Ako doživite mnogo negativnih stvari u svom životu, uklonite vodu iz tog područja. Radite jednu po jednu fontanu da vidite kako to utiče na vaš život.

Brzina vode treba da izgleda prijatno i opuštajuće, a zvuk treba da bude prijatan, a ne oštar. Jednom mesečno treba da isključite unutrašnju fontanu i obrišite je blagim sredstvom za čišćenje ili koristite tablete za čišćenje fontana i neki rastvarač koji će ukloniti naslage tvrde vode.

Feng šui i element vode u dvorištu

Feng Shui se ne primenjuje samo u kući, već se može primeniti i na otvorenom. Prema feng šui teoriji, svakih 9 godina biće zaključana energija novca, što znači da može doći do finansijskih problema.

Postavljanje prave količine vode u komplementarnu oblast izvan vašeg doma može otključati ovu energiju. Sve dok voda teče biće i novca. Bez obzira na položaj, vodite računa da voda teče prema kući, a ne dalje od kuće ili zgrade.

Da biste izbegli ovu zaključanu fazu, možete postaviti fontanu ispred svoje kuće. Ovo poziva prosperitet, obilje i sreću u vaš dom.

Helin Loik-Tomson / gettyimages.com