SVIMA PREPORUČUJEM MEŠAVINU RTANJSKOG ČAJA, MAJČINE DUŠICE, NANE I HAJDUČKE TRAVE

by | 10.08.2022

Mira Šišović, čuvena fitoterapeutkinja iz Čajetine otkriva univerzalni napitak koji podstiče cirkulaciju, poboljšava varenje i umiruje nervni sistem

 

Svaka šuma, livada i reka, neka budu apoteka” … geslo je pod kojim više od dve i po decenije porodica Šišović iz Čajetine neguje svoje zdravlje i svoju oazu lekovitog bilja. A ta oaza prostire se po šumama i proplancima Zlatibora, na oko hektar zasada bilja u Čajetini, u maloj porodičnoj manufakturi ove familije.

Opojni mirisi bosiljka, ehinacee, nevena, nikog ko kroči na porodično imanje Šišovića ne ostavlja ravnodušnim. Oni kojima su njihovi čajevi, tinkture i melemi pomogli tvrde da Šišovići svoje biljke gaje čista srca, pa zato i proizvodi koje prave uvek pomažu.

– Svaki novi dan, svaki proplanak je novi izazov. I među našim zasadima krenuli smo od nevena i bosiljka, a danas već imamo tu i rabarbaru, čuber, kaloper, ehinaceu, gavez, bljušt. Najveći blagoslov je kada se čovek zadovoljan vrati da uzme još čajeva ili melema za prijatelje, rođake… – kaže Mira Šišović, alfa i omega porodične fitoterapije nastavlja:

– Listovi kalopera se koriste za lečenje želuca i creva, poremećaje varenja i probave, protiv hemoroida, slabog apetita, grčenja creva, zatvora i nadutosti. Obloga ublažava ubod insekata, a cvetovi pomažu kod bolesti bubrega i bešike, deluju na pluća, pomažu kod nazeba, bronhitisa, kašlja i gripa. 

Pročitajte više u novom broju Magičnog bilja