SOK OD BUNDEVE KAO LEK

by | 10.11.2020

Za bolji vid, dobro raspoloženje i zdravo srce, normalan rad želuca, zdrav gubitak kilograma i oporavak posle fizičkih aktivnosti

 

Bundeva (dulek) je jesenje i zimsko povrće koje se može koristiti na mnogo načina. Kuvana, pečena, grilovana, u vidu potaža, pite. Verovatno ste je probali i spremali u raznim oblicima. Predlažemo vam da napravite sok od bundeve jer pravo je vreme za njega.
Napitak možete praviti sirov ili sa jabukom, pomorandžom, medom, korijanderom. Otkrićemo vam kako se pravi sok od bundeve, bogat vitaminima i vlaknima. Blagog je i prijatnog ukusa koji će, verujemo, naći mesto i na vašem stolu.
Sok od bundeve je delotvoran protiv depresije, srčanih tegoba, efikasan je kao diuretik. Pomaže kod varenja i regulacije kiselosti u želucu, za jačanje imunog sistema, za zube i kosti, za kožu, za prevenciju raka, za zdravlje prostate.

PRIRODAN SOK OD BUNDEVE I JABUKE
Ovaj sok od mešavine voća i povrća daće vam energiju da jesenje i zimske mesece provedete u formi i dobrom zdravlju.
Priprema:
Oljuštite jabuku i bundevu. Isecite ih. Stavite u blender. Mešajte dok ne dobijete homogenu srtukturu. Dodajte po želji i kockice leda. Pijte sveže, najbolje svakog jutra!

Pročitajte više u 184. broju časopisa Magično bilje