POSLE DESET GODINA JAKI BOLOVI U KUKOVIMA PRESTALI

by | 09.12.2019

Zbog koksartroze i stenoze spinalnog kanala, Ružica Uzelac gotovo deceniju mučila se sa velikim neprijatnostima i kvalitetom života

 

Zbog koksartroze i stenoze spinalnog kanala, Ružica Uzelac gotovo deceniju mučila se sa velikim neprijatnostima i kvalitetom života.

Pre više od deset godina počela je agonija Ružice Uzelac, direktorke ugledne firme za pomorski transport. Zbog nesnosnih bolova u kukovima, lekari su joj savetovali operaciju. Dijagnoza – koksartroza, degenerativno stanje zgloba kuka, tj. okoštavanje u predelu zgloba kuka.
– Skratila mi se noga i došlo je do krivljenja karlice. Pošto se karlica iskrivila, pršljenovi iz karlice su se pomerali da bi povećali sopstvenu površinu. Kičmena moždina mi se suzila, odnosno, obolela sam od stenoze spinalnog kanala. Tetive su me pekle u kukovima, u zglobovima… Osećala sam nesigurnost pri hodu – opisuje naša sagovornica.

Lek koji mi je prepisan, bio je toliko snažnog dejstva da sam prvo morala da se na njega navikavam, a onda sam se bukvalno sa njega “skidala” kao sa droge – ističe Ružica.

– Ipak, i pored svih restrikcija koje sam uvela, osećala sam se kao da imam duboku ranu u telu na koju mažem fini gel da me ta rana ne bi pekla spolja, ali da ona unutra stoji. Tada sam počela da koristim Manuka med UMF 15+. On mi je vrlo brzo sredio stolicu, sprečio da se nadimam i da imam gasove, više nisam imala tegobe sa debelim crevom i opšte stanje bilo mi je bolje. Ono što me, međutim, nije napuštalo bili su bolovi – priča naša sagovornica.

– U kolekciji novozelandskih proizvoda slučajno sam ugledala teglicu na kojoj je pisalo Pčelinji otrov u medu. Pitala sam čemu služi, i kada sam dobila odgovor da pomaže protiv bolova u zglobovima i mišićima, odmah sam rešila da ga probam. Bilo je to 7. oktobra ove godine – kaže gospođa Uzelac.
Vrlo brzo Ružica je osetila neverovatno poboljšanje.

 Priču Ružice Uzelac možete pročitati u novom broju Magičnog bilja