POBEDILA SAM KANCER. POSTOJI BILJKA ILI KOMBINACIJA ZA SVAKI PROBLEM

by | 09.01.2020

Teška bolest u trinaestoj godini naterala je dr Monu Maličević da naglo sazri i, kako sama kaže, “pronađe svoj pravi put”

 

Moja priča počinje sa trinaest godina kada me je kao ‘grom iz vedra neba’ pogodilo saznanje da sam obolela od malignog tumora. Sve je počelo bezazlenom dečijom igrom i grudvanjem, kada me je drugar nehotice pogodio grudvom u oko, što je izazvalo bolove. Nisam ništa videla, ali sam mislila sam da je to od udarca. Sutradan me je mama odvela u kod oftalmologa, da proveri šta je sa okom. Međutim, nakon pregleda, doktorka mi je konstatovala tumor. Po održanom konzilijumu transportovana sam za Beograd na ispitivanje, koje se nastavilo u Hrvatskoj i Švajcarskoj. U suštini, znali su da je tumor maligan, ali rešenja nisu imali, a ni vremena. Doneta je radikalna odluka da se operacijom odstrani tumor i očna jabučica, kako bi mi spasli život. Narednih pet godina doktori su pratili moje zdravstveno stanje da se ne pojave nove metastaze, što se na kraju, hvala bogu, nije desilo.

Ovo je bio početak velike borbe Mone Maličević, doktora medicine i budućeg specijaliste histologije. Ona je danas u neposrednom kontaktu sa prestižnim lekarima i profesorima jer radi za drugi najveći zdravstveni sistem na svetu, za “Acibadem”.
Mona je i predavač i organizator seminara na kojima objedinjuje znanja iz konvencionalne i alternativne medicine jer veruje da svakom zdravstvenom problemu treba pristupiti na holistički način.

Pročitajte više u 174. broju Magičnog bilja