UPOTREBA BILJAKA U LEČENJU BAKTERIJSKIH INFEKCIJA TREBALO BI DA BUDE MNOGO VEĆA NEGO ŠTO JE DANAS

by | 09.01.2020

Dr Nataša Simin, dr Marija Lesjak i dr Ivana Beara, naučnice sa novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, otkrivaju kako biljke mogu da doprinesu kvalitetnijem životu ljudi

 

Već dugo dr Nataša Simin, dr Marija Lesjak i dr Ivana Beara proučavaju biohemiju lekovitog bilja na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Prošle godine odlučile su da svoju novu biljnu forumulu javno prezentuju i sa njom su pobedile na konkursu za najbolju žensku preduzetničku ideju, pod sloganom: “Zauzmi stav, razvijaj ideju”.
– Biljke su nepresušni izvor izuzetno moćnih lekovitih supstanci. Nas tri se dugi niz godina bavimo naučnim istraživanjima u oblasti biohemije lekovitog bilja i shvatile smo da bi mnogi naši rezultati mogli da se primene u praksi i iskoriste za stvaranje proizvoda koji bi značajno doprineli kvalitetnijem životu ljudi. Klimatski uslovi i geografski položaj naše zemlje izuzetno su povoljni za gajenje mnogih lekovitih biljaka, zbog čega smo osnovale kompaniju HerbElixa, sa ciljem da razvijamo i proizvodimo preparate na bazi lekovitog bilja gajenog u Srbiji kao organsku proizvodnju. Trenutno, naš fokus je razvoj proizvoda na bazi etarskih ulja.

Pročitajte više u 174. broju Magičnog bilja