OBAVEZNI U MOJOJ KUHINJI: HLEB, LALE, BELI LUK I PEČENO POVRĆE

by | 09.08.2019

Nevena Cvijetić sa ljubavlju sprema zanimljiva i zdrava jela koja sa strašću fotografiše

Po zanimanju sam turizmolog, ali osim što pišem blog, fotografišem hranu i kreiram recepte,  zajedno sa suprugom vodim firmu za proizvodnju zaštitne odeće. Živim i radim u Bačkom Petrovcu sa mužem Miljanom i sinom Olegom, tri crna psa i tri mace. Fotografisanje i stilizovanje hrane uvek me je posebno zanimalo i upravo to me je inspirisalo da započnem pisanje bloga o hrani. Tako je 2012. godine nastao moj blog Hleb i lale – započinje Nevena Cvijetić svoju životnu priču o fotografiji, kuvanju i blogu koji ih povezuje.
Kao i većina žena sa ovog područja, i Nevena se od malena vrzmala po kuhinji gledajući baku i mamu kako prave razne gastronomske đakonije. I zato joj nije bilo teško da i u braku usavrši godinama učenu veštinu, i ovog puta sa suprugom otkriva nove recepte, začine, kombinuje ukuse. A blog je dobio ime po njenom omiljenom filmu Hleb i lale, italijanskog režisera Silvija Soldinija. Priča o ljubavi i prijateljstvu i jednostavnim životnim pričama tako je dobila kulinarski nastavak. Ipak, nedugo nakon “rađanja” prvih viralnih recepata, Nevena se  suočila sa zdravstvenim problemima.
– Godina 2015. bila je vrlo komplikovana, a to se odrazilo i na moje zdravlje. Imala sam visok pritisak i probleme sa želucem. Shvatila sam da mi ne odgovara ishrana koja se bazira na rafinisanim namirnicama koliko god bila ukusna. U jelovnik sam ubacila integralne namirnice i izbacila sam slatkiše. Trebalo mi je vremena da pronađem nove kombinacije, ali mi je ta promena jako prijala.

Foto: privatna arhiva
Pročitajte više u 169. broju Magičnog bilja