LIČNA PRIČA: MOJA POBEDA NAD LIMFOMOM

by | 09.01.2022

Ana Petrović iz Beograda uspela je da se izbori sa invazivnim malignim tumorom u nosnoj šupljini

 

U oktobru prošle godine, dok je trenirala, Ana Petrović iz Beograda osetila je prve simptome umora. Mislila je da je od nedostatka kiseonika jer se tih dana njena desna nozdrva zapušila. Kovid 19, od koga je ubrzo obolela, oslabio je njen imuni sistem i ukazao da se iza dve žlezde na vratu krije nešto mnogo opasnije od zapušene nozdrve. Krajem de­cem­bra, magnetna rezonanca otrkiva invazivan maligni tumor u nosnoj šupljini.

– U naredna dva dana lekari uzimaju biopsiju i do 24. januara život mi je bio apso­lutno van kontrole. Period kada sam znala da nešto oz­biljno nije u redu, a nisam mogla ništa da preduzmem. Morala sam da sačekam rezultate jer postavljanje tačne dijagnoze u ovakvim situa­cijama od ključne je važnosti. Takvu nemoć nikada u svom životu nisam osetila – priča Ana Petrović.

Da li Vam je bilo teško da se suočite sa novonastalom situacijom?

– Ne, prihvatila sam stanje kakvo jeste. Već 27. januara bolnica postaje moja druga kuća. Posle prvog ciklusa hemioterapija ostajem bez kose, a turbani postaju moj nezaobilazan modni detalj. Tako je bilo narednih sedam meseci.

Pričitajte više u 198. broju Magičnog bilja