KOPRIVA, BOKVICA I ZDRAVAC ČISTE ORGANIZAM OD SVIH ZRAČENJA

by | 10.12.2020

Ivan Milošević, strukovni medicinski radiolog u Domu zdravlja u Leskovcu, savetuje kako da pravilno koristite biljke da bi one imale pun efekat kao dopunska terapija kod lečenja različitih tegoba

 

Ivan Milošević, strukovni medicinski radiolog, trenutno svakodnevno brine o desetinama obolelih od kovida 19 u Domu zdravlja u Leskovcu. Iako su beli mantil i zvanična medicina njegova velika ljubav, još više voli fitoterapiju i njen je vrsni poznavalac. 

– U našoj porodici vekovima se proučava lekovito bilje. Kao dobar poznavalac savremene medicine, stalno sam se pitao da li može da se napravi spoj između zapadne medicine i fitoterapije. U tim istraživanjima koristio sam naučna saznanja o fitoterapiji. Bio sam srećan kada sam shvatio da za fitoterapiju ima mesta u savremenom društvu i taj spoj može da pomogne da terapija bude efikasnija.
Primera radi, kod akutnih upalnih procesa urinarnog trakta, lekar uvek prepisuje i savetuje da se osim farmaceutske terapije uključi i neki čaj ili mešavina. U poslednje vreme, u mnogim evropskim zemljama, kao i u Rusiji kod kancerogenih oboljenja, prvo se biljni preparati ubacuju direktno u tkivo tumora, a zatim se primenjuje zračna terapija.

Pročitajte više u 185. broju časopisa Magično bilje