KAKO SAM SE IZLEČILA OD INSULINSKE REZISTENCIJE, POLICISTIČNIH JAJNIKA I MIOMA

by | 10.01.2021

Ivana Tatalović Milenković iz Beograda drastično je promenila način ishrane i oslobodila se svih tegoba koje su je mučile

Jedina ispravna odluka svakog čoveka koji se suoči s nekim zdravstvenim problemom jeste odluka da promeni načina života. Ono što je Ivani Tatalović Milenković dalo „vetar u leđa” da uzme stvar u svoje ruke jeste saznanje da ima insulinsku rezistenciju, policistične jajnike i miom na materici. 

– Sa ovim problemima sam se suočila pre tri godine kada sam otišla na redovnu godišnju kontrolu kod ginekologa. Pre toga sam stalno bila pospana, posebno nakon obroka, uz učestalo zevanje, hronično sam bila umorna, zaboravna i bezvoljna, imala sam neprestanu želju da nešto jedem i jake napade gladi. Bila sam na raznim režimima ishrane, počevši od hrono ishrane, proteinske, čak sam radila i test intolerancije na hranu i slično, ali moje stanje nije se poboljšalo. Najviše mi je smetao nedostatak energije, naročito u situacijama kada je trebalo da se posvetim sinu koji je tek krenuo u prvi razred. Svoje stanje sam pripisivala stresu i depresiji sa kojom sam se susrela kada sam izgubila supruga. Sin je tada imao tri i po godine, trebalo je da se izborim sa mnogobrojnim problemima. Kada mi je doktorka postavila dijagnozu, nakon urađenih analiza, osećala sam olakšanje jer sam makar znala o čemu se radi i da mogu nešto da preduzmem.

Pročitajte više u 186. broju Magičnog bilja