KAKO SAM POBEDILA KANCER

by | 07.05.2020

Sandra Žubori iz Bačke Palanke gotovo čitavu poslednju deceniju provela je u borbi sa najtežim protivnikom. Uspela je da se izbori i danas je srećna i ispunjena žena

 

Svet u kome živimo ima mnogo heroja. Onih koji su pobedili najveće bitke, one najteže. Sandra Žubori iz Bačke Palanke, jedna od žena koja je uspela da prevaziđe sebe, druge, očekivanja i bolest.
– Kada sam se razbolela, moja mlađa devojčica tada je imala devetnaest meseci. Gledala sam je tako nežnu i malu, i dok sam je dojila u glavi mi je jedino bilo da su moje kćerke moj život i moj smisao. Izraslina na dojci u tom trenutku bila je zaista velika, mogla se videti golim okom – priča Sandra i nastavlja: – Potajno sam se nadala da će nestati. Bojala sam se da razmišljam šta bi to moglo da bude i ignorisala sam savet doktora da odmah nakon porođaja odem na pregled. Nisam ni slutila šta me čeka.
Sandra je četiri godine pre nego što će po drugi put zatrudneti na jednoj dojci napipala grudvicu veličine zrna pirinča.
– Nisam bila uznemirena i nisam razmišljala šta može biti. Nisam mogla zamisliti da može biti rak, imala sam trideset i šest godina i odagnala sam takve misli – dodaje naša sagovornica.
Nakon nagovora svekrve i majke ipak je otišla da se pregleda, ubeđena da ima cistu.

Ispovest Sandre Žubori pročitajte u 178. broju Magičnog bilja