DVA PUTA SAM POBEDILA RAK

by | 10.04.2021

Dušica Kosačević od majke je nasledila bolest i vatreni temperament. Posle velike borbe osetila je umor i nemoć ali se, zahvaljujući promeni načina života i ishrane, i pre svega svojim ljubimcima, vraća na put radosti

Ona je jedna od onih žena koje uvek primetite. Njena kosa kao zaštitini znak, osmeh i stav nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ovo poslednje bilo je ključno da Dušica Kosačević dva puta pobedi rak.
Osim što je žena neverovatne energije, lekari su potvrdili i da je “jedna od onih” izuzetnih pacijentkinja kod kojih vera pomaže u ozdravljenju.
– Moja borba sa rakom dojke traje više od trideset godina. Uz majku Milenu i sestru Snežanu prošla sam najstrašnije trenutke. Prvo se razbolela mama. Njoj su odstranjene prvo jedna, a zatim i druga dojka. Smanjila se preko noći. Sećam se kako je izgledala te 1987. posle prve operacije. Ali, bila je borac do kraja. Nismo sestra i ja od naše mame Milenice nasledile samo rak, već i neviđen optimizam. Kasnije se razbolela sestra, a onda i ja. Na bolest sam oduvek gledala samo kao na neprijatnost koja će da prođe. Naša mama Milenica u tome je bila odličan primer. Često je umela da kaže da je kriva što smo sestra i ja bolesne, ali ja sam joj više zahvalna na lekcijama kojima nas je naučila. To nam je pomoglo u svim neprilikama. Da nije bilo njenog iskustva, sestra i ja se možda nikada ne bismo redovno kontrolisale i pratile svoje zdravstveno stanje – priča Dušica.

Pročitajte više u 189. broju Magičnog bilja