DOBRO ISKUSTVO: OD KADA JEDEM SAMO BILJNU HRANU, ALERGIJE SU NESTALE, KRVNA SLIKA NIKAD BOLJA

by | 09.01.2022

Dr Jovana Mašić, lekar Hitne pomoći u Bogatiću, otkriva koje sve bolesti mogu da otklone zdrave namirnice  i kako su njoj pomogle da reši svoje zdravstvene tegobe  

 

O promeni načina ishrane počela sam da razmišljam na petoj godini fakulteta, 2015. godine. Kao dete od dve godine operisala sam kuk i tek na fakultetu saznala sam da zbog toga postoji velika verovatnoća da ću jednog dana morati na operaciju ugradnje veštačkog kuka, i to, već sa četrdeset godina. Nisam mogla da se pomirim sa tim pa sam počela da istražujem da li ishrana može  da pomogne. Odgovor je bio potvrdan ali, pored toga, saznala sam da celovita biljna ishrana može da otkloni i druge bolesti – kardiovaskularne, autoimune, dijabetes i druge.

To saznanje bilo je snažan motiv da pređem na biljnu ishranu. Od tada, mnogo sam ređe bolesna a, čak i kad sam bolesna, bolest traje jedan do tri dana, najviše. Defrinol i presing bili su glavni lekovi u mojoj kući. Nisam ih popila već pet godina. Alergije su nestale, imam više energije, a krvna slika nikada nije bila bolja (u mladosti sam bila anemična). Ranije sam često imala grčeve u listovima nogu, pogotovo noću, verovatno zbog nedostatka magnezijuma. S obzirom da biljna ishrana sadrži dosta magnezijuma, sada se grčevi uopšte ne javljaju – priča za Magično bilje dr Jovana Mašić, lekar Hitne pomoći u Bogatiću.

Pročitajte više u 198. broju Magičnog bilja