BILJKAMA SAM SANIRAO HELIKOBAKTERIJU

by | 08.08.2021

Boban Maksić iz Vrnjačke Banje, jedan je od najmlađih fitoterapeuta, ali posvećenošću i stalnim učenjem uspeo je da postigne zavidne rezultate

 

– Kao mali želeo sam da se bavim izučavanjem lekovitog bilja i omiljeni predmeti u školi bili su mi biologija i ekologija. Tu ljubav sam nasledio od dede, a danas sarađujem sa poznatim i uspešnim travarima i fitoterapeutima, razmenjujemo iskustva. Ponosan sam što sam učio od najboljih. Svoje kolege nikada nisam gledao kao konkurenciju jer svako radi na svoj način i treba da stoji iza toga što radi. Završio sam obuku o lekovitom samoniklom bilju i član sam Udruženja za lekovito bilje “Dr Jovan Tucakov” iz Sokobanje. Trudim se da naučim što više i izvučem najbolje iz prirode, jer čovek je deo nje, a ona nam nesebično može pomoći da živimo zdravo i kvalitetno.
Kada mu se majka razbolela, Boban je dopunski lek potražio u prirodi. Primena tinktura, prirodnih domaćih sokova, meda i sirupa imala je uspeha, i tako je bilje nepovratno ušlo u njegov život i odredilo njegovu sudbinu.

Pročitajte više u 193. broju Magičnog bilja